slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Η Νάουσα προχωραει μπροστά… στην Ξάνθη “τα ζώα μου αργά” στο θέμα των σκουπιδιών (video Κανάλι 6)

Η πόλη της Νάουσας εδώ και ένα χρόνο τοποθέτησε υπόγειους κάδους σε όλη την πόλη και κυρίως στις κεντρικές της οδούς και προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά στον ευπρεπισμό της εικόνας του κέντρου της αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών της. Παράδειγμα  προς μίμηση  η πόλη της Νάουσας και προς αποφυγήν η πόλη της Ξάνθης αν δούμε την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της, που είναι παντού γεμάτο κάδους απορριμμάτων και το τοπίο δυστυχώς προσδίδει μία εικόνα αδιαφορίας από τους αρμόδιους.

Σε άλλη εποχή βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στην πόλη της Νάουσας με την  υπογειοποίηση των περισσοτέρων κάδων τους. Πρώτα από όλα η λειτουργία τους σημαίνει ότι έλαβε τέλος η  αποκομιδή των σκουπιδιών πόρτα –πόρτα ενώ στο κάθε σημείο που τοποθετήθηκαν υπάρχουν δυο χωριστοί υπόγειοι κάδοι, ο ένας για τα οικιακά απορρίμματα και ο δεύτερος μόνο για την ανακύκλωση. Ο καθένας από αυτούς είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερος από έναν συμβατικό κάδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν θέματα όπως το ξεχείλισμα των σκουπιδιών και φυσικά κάνουν λιγότερες στάσεις τα απορριμματοφόρα οχήματα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η καλύτερη και ευκολότερη διαχείριση των απορριμμάτων. Το κάθε σημείο υπόγειων κάδων είναι συνολικής χωρητικότητας  5.600 lt. Με την τοποθέτησή τους αποφεύγονται οι δυσάρεστες οσμές και ομορφαίνει ο εξωτερικός χώρος της πόλης.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος αφορούν σε: Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών, αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας, συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα, σχεδόν μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης, μηδαμινό ποσοστό πιθανότητας βλαβών και μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις.

Ας έρθουμε στην πόλη μας που η εικόνα της κέντρο είναι αυτή που βλέπετε  Παντού κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι έχουν κατακλύσει τον χώρο και εκτός από την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν και τη δυσοσμία που αναβλύζουν , δημιουργούν και μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας των πολιτών στα πεζοδρόμια και φυσικά δυσχεραίνουν την  καθημερινότητα του πολίτη. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Χαιρόμαστε για τους πολίτες άλλων πόλεων όπως η Νάουσα που τους παρέχεται μία άλλη ποιότητα ζωής και θλιβόμαστε για την εικόνα της δικής μας πλατείας. Αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.

Σχετικά Άρθρα