slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η μικρή κοινότητα των Καθολικών της Ξάνθης γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Ιωσήφ | φωτογραφίες

Για μία ακόμη χρονιά η μικρή κοινότητα των Καθολικών της πόλης μας εόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Ιωσήφ.

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019 χοροστάτησε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας και Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, σεβασμιώτατος Ιωάννης Σπιτέρης.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στις μέρες μας αντιπαραβάλλοντας όμως ως παράδειγμα τον βίο του Αγίου Ιωσήφ. Τόνισε χαρακτηριστικά ” Σήμερα οι άνθρωποι όπου κι αν γυρίσουν το βλέμμα τους συναντούν σκάνδαλα. Στην εκκλησία, στην πολιτική, στην κοινωνία. Δεν είναι όμως αυτοί λόγοι για να μας απομακρύνουν από το Θεό. Ο Άγιος Ιωσήφ, ήρθε αντιμέτωπος με μία κατάσταση, που την εποχή εκείνη, θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε μέγα σκάνδαλο. Μία νέα κοπέλα, την οποία επρόκειτο να νυμφευτεί, κυοφορεί ένα βρέφος. Η πίστη του όμως στο Θεό είναι τόσο μεγάλη που είναι αρκετή για να καλύψει με αγάπη την Μαρία και τον μικρό Ιησού. Έτσι και εμείς σήμερα καλούμαστε να προσπεράσουμε οποιαδήποτε εμπόδια θέτουμε εμείς οι ίδιοι ανάμεσα στο Θεό και στην ψυχή μας.”. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πατέρα Γιάννους, όποιος ως ιερέας των καθολικών της Θράκης διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα για να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των ενοριτών.

Στο παρεκκλήσι, έφθασαν για να προσευχηθούν πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και μια ομάδα από την Ενορία της Θεσσαλονίκης.

Ο περσινός εορτασμός:

https://xanthinews.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9/

Σχετικά Άρθρα