Επιστολές Τελευταία Νέα

Η μετάσταση του λαϊκισμού και η τιμωρία των αγορών

Κείμενο από την ομάδα κοινωνικής δράσης Ξάνθης

 xrhmatisthrio

            Και αφού από τη γένεση του μνημονίου πριν δηλαδή από 3-4 χρόνια μέχρι σήμερα ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ έσκισαν και ξαναέσκισαν τα μνημόνια.

Και αφού κατάφερε να πείσει το 20-25% του “σοφού” Ελληνικού λαού, ότι έτσι τσαμπουκαλίδικα εμείς οι περήφανοι Έλληνες σχίζουμε τα μνημόνια και γυρίζουμε στα παλιά. Στους διορισμούς δηλαδή στο Δημόσιο, στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων χωρίς λεφτά!!!

Και αφού άνοιξε η ψαλίδα των ποσοστών των δημοσκοπήσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ. Πανικόβλητος ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο αντάμα βγήκαν στην αντεπίθεση.

Όχι αγαπητέ Τσίπρα δε θα προλάβεις να σχίσεις το μνημόνιο. Εμείς πρώτοι φεύγουμε από το μνημόνιο, διώχνουμε την κακιά τρόικα, έστω και κοινή συναινέση.

Εμείς με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε πλεονάσματα, δανειστήκαμε από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια έστω και με ομόλογα τριετή και είμαστε πανέτοιμοι να δανειστούμε με δεκαετή ομόλογα, γιατί τα σπρεντ είναι στα χαμηλά τους.

Είμαστε δηλαδή έτοιμοι να προχωρήσουμε χωρίς την προστασία της τρόικας, να προχωρήσουμε μόνοι μας.

Και ενώ συζητούσαν ανυποψίαστοι με τους εταίρους και το ΔΝΤ, ξέσπασε η καταιγίδα. Οι κακές αγορές, δηλαδή το ΙΚΑ της Αμερικής, της Σουηδίας, της Γερμανίας κλπ., αισθάνθηκαν ανασφαλείς και απέσυραν τα λεφτά τους από τα Ελληνικά ομόλογα και το Ελληνικό χρηματιστήριο. Αποτέλεσμα στα κάτω μέχρι 22% σε2-3 μέρες το χρηματιστήριο και στα πάνω τα σπρεντ, στις 900 και βάλε, όταν τα Πορτογαλικά είναι γύρω στις 180 μονάδες.

Βλέπετε αγαπητοί φίλοι πολιτικοί μας, καλός είναι ο λαϊκισμός για να μαζεύουμε ψηφαλάκια. Σερβίρετε μερικά ψέματα στους χαχόλους και δε βαριέσαι, δεν θα μας ακούσουν παραέξω οι κουτόφραγκοι, νομίζετε!

Καλός είναι ο λαϊκισμός όταν είσαι στην αντιπολίτευση και οι περισσότεροι μέσα και έξω δεν σε παίρνουν στα σοβαρά. Είναι αυτό που λέμε άστον, έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει. Και άλλοι λέγανε “λεφτά υπάρχουν” και στήνανε Ζάππεια απανωτά, τώρα κι αυτοί σχίζουν μνημόνια μέχρι να έρθουν στην εξουσία.

Όταν όμως ο λαϊκισμός κάνει μετάσταση και στην Κυβέρνηση τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Διότι άλλο καρκίνος κι άλλο μεταστατικός καρκίνος.

Βλέπετε στην Κυβέρνηση δε λες μόνο λόγια αλλά και υποχρεούσαι να κάνεις πράξεις. Τότε η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Τα παραμύθια είναι για να τα λέμε, όχι για να τα κάνουμε πραγματικότητα, αυτό το ξέρουν δα και τα μικρά παιδάκια.

Σοβαρότητα, ανάπτυξη, δουλειά, πραγματική παραγωγή αγαθών, υπηρεσιών και πλούτου χρειάζεται η Ελλάδα μας. Πειράματα και παιγνίδια με τη φωτιά δεν χρειαζόμαστε, αρκετά καψαλιστίκαμε μετά το “λεφτά υπάρχουν”!!

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Υπεύθυνοι θέματος

Τίνας Δήμος- Οικονομολόγος, Ιωάννινα

Κομνηνός Γιώργος- Οικονομολόγος, Ξάνθη

Παρχαρίδης Βασίλης- Οικονομολόγος, Καβάλα

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: [email protected] ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα