Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Μαμά του Μαξίλ Γκόρκι ανέβηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο από ομάδα του ΠΑΜΕ

 pame h mama pame h mama (1) pame h mama (2) pame h mama (3)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την ερασιτεχνική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (Μέλος της Ο.Γ.Ε) η παρουσίαση του θεατρικού έργου του Μπέρτολτ Μπρέχτ “Η ΜΑΝΑ”, που είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαξίμ Γκόρκι.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης Βούλα Μαχαιρίδου, η οποία τόνισε τη μεγάλη σημασία της τέχνης, ειδικά όταν αυτή αντανακλά τη σημερινή πραγματικότητα του εργαζόμενου λαού και το πώς πρέπει αγωνιστικά και με αντεπίθεση να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που τον ταλανίζουν από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή βαρβαρότητα, καλώντας σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ την 1η ΜΑΗ στις 10 π.μ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση από την 24μελή θεατρική ομάδα του Συλλόγου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης. Η εκδήλωση στηρίχτηκε από σωματεία και συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων του νομού της Ξάνθης (Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ΕΛΜΕ Ξάνθης, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν.Ξάνθης, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Ξάνθης, Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης, Σωματείο Εργαζομένων ΣΕ.ΚΑΠ, Σωματείο Εργαζομένων “ΡΟΔΟΠΗΣ”) και από τον Δήμο της Ξάνθης. Τέλος, πριν και μετά την εκδήλωση έγινε συλλογή τροφίμων με σκοπό, και σε συνεργασία με τη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, να βοηθηθούν άνεργοι και φτωχές οικογένειες που τα έχουν δραματικά ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα