Γενική

«Η λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων δεν επιτρέπει αυθαιρεσίες»

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελη στον Διευθυντή της εφημερίδας Μαχητής για δημοσιεύματα του

Απάντηση στον Διευθυντή της Εφημερίδας Μαχητή για δημοσιεύματα του δίνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κος Μανώλης Τσέπελης με επιστολή του.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ της 17 ης, 19 ης, και 20 ης Οκτωβρίου 2009 που αφορούν στην ασφάλιση των οχημάτων της ΔΕΥΑΞ έχω να σας παραθέσω τα εξής:
Η διαδικασία ανάθεσης της ασφάλισης των οχημάτων βάσει της σχετικής νομοθεσίας που αφορά στην παροχή υπηρεσιών επέτρεπε στην Επιχείρηση να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση λόγω του ότι το ποσό ήταν μικρότερο από 15.000 ευρώ (11.198,18 ευρώ). Παρ όλα αυτά η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία προχώρησε σε πρόχειρο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες κατέθεσαν τις οικονομικές προσφορές αλλά και τις παρεχόμενες καλύψεις.
Η Αγροτική Ασφαλιστική υπερείχε στο σύνολο των καλύψεων και μετά από εισήγηση των υπηρεσιακών το θέμα τέθηκε προς έγκριση στο Δ.Σ. Η απόφαση του Δ.Σ. όπως άλλωστε όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. ελέγχθηκε για τη νομιμότητα της και βρέθηκε νόμιμη από την Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι η λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων διέπεται από μια σειρά νόμων και ασφαλιστικών δικλείδων που δεν επιτρέπουν στους Προέδρους να αυθαιρετούν.
Εφόσον όμως προχωρήσατε σε δημοσίευση όσων σας καταγγέλθηκαν χωρίς να διενεργήσετε, όπως θα έκανε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται το αναγνωστικό του κοινό, δημοσιογραφική έρευνα, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την επιστολή αυτή, προς αποκατάσταση των όσων αναληθών κατήγγειλε ο αναγνώστης σας αλλά υιοθετεί και επαυξάνει η εφημερίδα σας.
Θεώρησα υποχρέωση μου να απαντήσω στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γιατί πρώτιστα το οφείλω στους αναγνώστες της εφημερίδας σας αλλά και γιατί θεωρώ ότι στο όνομα της όποιας προσωπικής εμπάθειας, δεν πρέπει να αμαυρώνεται η δουλειά των συνεργατών μου».

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ
Τσέπελης Εμμανουήλ

Σχετικά Άρθρα