slider Κόμματα Τελευταία Νέα

«Η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδειάζει» Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Από την «ασφαλή» θέση της αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας και η «παρέα» του μιλούσαν για ανανέωση, ωστόσο τα πεπραγμένα τους δείχνουν πως δεν αντιλαμβάνονται καν τον όρο. Τα τρία τελευταία χρόνια η πορεία τους έχει ταυτιστεί με τη οπισθοδρόμηση και με το «παλιό» που με τόση θέρμη κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση.

 

Αυτοί που ακόμα και σήμερα ομνύουν στο «νέο», γυρίσαν τη Χώρα δεκαετίες πίσω, σε εθνικά ζητήματα, στην οικονομία, την υγεία και φυσικά την παιδεία ανασύροντας πολιτικές ξεπερασμένες που ο λαός και η ιστορία έχουν αφήσει πίσω.

 

Αυτά τα τρία χρόνια, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ξηλώνουν» τα θεμέλια της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και του διεθνούς κύρους που είχε θέσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

 

Η Κυβέρνηση του πολιτικού συνονθυλεύματος κίβδηλης αριστεράς και ακροδεξιάς, αντί για αλληλεγγύη και ανθρωπιά έδειξε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού. Αντί για την «ανάκτηση» της εθνικής αξιοπρέπειας που εξήγγελλε, έφερε συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις. Έφερε βίαια και άτακτα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με σκοπό να πλήξει το αρραγές της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα όμως,  να προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή του ελληνικού λαού, αλλά και την πρωτοφανή απάντηση των Σκοπίων πως και η Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρήσει το Σύνταγμά της (!).

 

Στα ελληνοτουρκικά μετράμε μία ακόμα εθνική αποτυχία, καθώς όχι μόνο ως χώρα δώσαμε την ευκαιρία στον Τούρκο Πρόεδρο να μιλήσει από ευρωπαϊκού εδάφους την στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη του γυρνούσε την πλάτη, αλλά του δώσαμε χώρο να εκφράσει τις διαθέσεις του για διεύρυνση «γκρίζων ζωνών» πέραν του Αιγαίου. Μετέτρεψαν σε σίριαλ μια κρίσιμη εθνική υπόθεση με τελευταίο επεισόδιο αυτό της «ομηρίας» όπως χαρακτήρισε ο ανύπαρκτος Υπουργός Αμύνης την κράτηση των δύο αξιωματικών στην Τουρκία. Αυτό το είναι, δυστυχώς, το αντίτιμο της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία.

 

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εδώ και τρία χρόνια χτίζουν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής. Χρησιμοποιούν επιχειρηματίες άλλοτε για να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κι άλλοτε για να αντισταθμίσουν τους τραγικούς χειρισμούς τους στο θέμα των Σκοπίων. Έχουν βουλιάξει οι ίδιοι στη λάσπη της διαπλοκής και είναι ανήμποροι να εφαρμόσουν το νόμο. Συνιστούν απειλή για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.

 

Ο πιο νέος πρωθυπουργός της Χώρας φέρει πρωτοφανή σημάδια κατάπτωσης έπειτα από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της τυχοδιωκτικής Κυβέρνησής του. Αποτυχίες τις οποίες ο ίδιος προκάλεσε προσπαθώντας να πλήξει την αντιπολίτευση μέσα από χειραγώγηση θεσμών, παράβαση διαδικασιών και κουκουλοφόρους· κουκουλοφόρους- μάρτυρες, αλλά και ομάδες πολέμιων της Δημοκρατίας, των θεσμών και των ιδανικών μας.  Όλη αυτή η παρακμή, το σκηνικό μιζέριας, σήψης και διαφθοράς που προσπάθησαν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία, μόλυνε τον πυρήνα της ύπαρξής τους και τους οδηγεί στον πολιτικό αφανισμό. Ο ελληνικός λαός τους έχει καταδικάσει και στην συνείδησή του έχει καθιερωθεί η πεποίθηση πως η επόμενη μέρα φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για μια Ελλάδα ασφαλή απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο, μια χώρα ισχυρή και αξιόπιστη στην Ευρώπη και στον κόσμο. Μια Πατρίδα όπου η ζωή θα είναι χαρά και το να είσαι πολίτης της, το να είσαι Έλληνας θα σε γεμίζει περηφάνια.

 

Η παράταξη που ανέκαθεν ένωνε τους Έλληνες, η Ν.Δ. θα παλέψει και θα απελευθερώσει μαζί με τους πολίτες την Ελλάδα από τα δεσμά του λαϊκισμού, των αριστερών ιδεοληψιών. Όλοι μαζί ελεύθεροι θα οικοδομήσουμε το μέλλον. Το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας, γιατί αξίζουμε καλύτερα!

 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα