slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η θέση του ΠΑΜΕ Ξάνθης για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Ψήφισαν:101

ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ):14ψ και 2 έδρες

ΕΚΕ: 56ψ και 7 έδρες

ΔΑΚΕ: 31ψ και 4 έδρες

 

Η Γραμματεία Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους 14 αντιπροσώπους, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Ιανουαρίου. Στήριξη που παρ όλες τις επιφυλάξεις που μπορεί να διατηρούν για το σύνολο των θέσεών μας απηχεί την αναγνώριση πως το ΠΑΜΕ αποτελεί πραγματικά φάρο και αποκούμπι για όποιον εργαζόμενο θέλει να αγωνιστεί.

Η εκλογή για δεύτερη συνεχή τριετία  2 εκπροσώπων της  ΕΣΑΚ στη Διοίκηση του ΕΚΞ αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς μας για παρεμβάσεις για όποιο πρόβλημα προέκυπτε στους εργασιακούς χώρους. Απηχεί την επιθυμία των εργαζομένων της Ξάνθης για την ανασύνταξη και χειραφέτηση του Εργατικού Κέντρου το οποίο με την ευθύνη της πλειοψηφίας του (ΕΚΕ-ΔΑΚΕ) ακολουθεί την γραμμή του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας, στηρίζει αντικειμενικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Οι ταξικές δυνάμεις εκλέγουν εκπροσώπους στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, την Παναγιώτα Ρόϊδου και τον Κώστα Βογιατζή.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η εκλογή 2 μελών στη Διοίκηση όταν οι παρατάξεις ΕΚΕ και ΔΑΚΕ πήραν απόφαση για την πραγματοποίηση των εκλογών του 2019, ένα μήνα πιο μπροστά για να συμμετέχουν οι ίδιοι νόθοι αντιπρόσωποι από τα σωματεία «φαντάσματα» των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που διαθέτουν οι παρατάξεις αυτές και που όπως καταγγείλαμε και πριν τις εκλογές του ΕΚΞ το 2016 προέκυψαν μετά από δεκάδες διπλοψηφίες.

Ωστόσο, παρά το θετικό γεγονός της εκλογής 2 εκπροσώπων των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του ΕΚΞ, παραμένουν αρνητικοί οι συσχετισμοί.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να οργανώσουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την ανάκτηση των απωλειών των χρόνων της κρίσης, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών σε κάθε εργασιακό χώρο της Ξάνθης. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλους τους τομείς.

Όσο πιο γρήγορα το συνδικαλιστικό κίνημα ξεμπερδέψει με τις δυνάμεις του εκφυλισμού, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, τόσο πιο σύντομα θα αναδειχθεί η ανεξάντλητη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους. Για να ανασυνταχθεί και να αναζωογονηθεί το κίνημα, για να βάλουν οι εργαζόμενοι τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, για να φουντώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση απέναντι και στη νέα προσπάθεια κοροϊδίας της κυβέρνησης που αντί να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ενεργοποιεί τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση.

Σχετικά Άρθρα