slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η δυναμική νεολαία της Ξάνθης εκλέγει τον επόμενο Δήμαρχο… και θα είναι ο Σάββας Μελισσόπουλος (τεράστια συγκέντρωση χθες βράδυ έξω από το εκλογικό του) [90 φωτογραφίες + Video]

Οι νεαρές ηλικίες που θα ψηφίσουν πρώτη φορά (οι 17- 22) είναι αυτές που θα καθορίσουν και το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στις 26 Μαΐου. Και αυτές οι ηλικίες (όπως διαπιστώνω) στηρίζουν πολύ δυνατά τον νέο και άφθαρτο υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Σάββα Μελισσόπουλο.

Χθες βράδυ μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και υπό τους ήχους νεανικού σχήματος πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στον πεζόδρομο της Εθνικής παρουσία πλήθος κόσμου που άκουσαν τον Σάββα Μελισσόπουλο να ανεβάζει τους τόνους και να λέει «Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα που έχουν αφήσει την Ξάνθη και τους κατοίκους της 40 χρόνια στο περιθώριο, γι αυτό βάλαμε στην πρώτη γραμμή του συνδυασμού μας νέους ανθρώπους, τους νέους ανθρώπους αυτής της πόλης. Νέους όχι μόνο σε ηλικία αλλά κυρίως σε νοοτροπία και στάση ζωής.»

Ο συνδυασμός του Σάββα Μελισσόπουλου έχει συγκροτηθεί πολύ προσεκτικά και πραγματικά φέρνει το Νέο στην πόλη μας. Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Σάββας θα είναι στην 2η Κυριακή σίγουρα και απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός του .

Όλη η ομιλία του κ. Μελισσόπουλου λίγο παρακάτω

Αγαπητοί συμπολίτες

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες

Νέοι και νέες  της πόλης μας

Όταν πριν 1,5 και πλέον χρόνο κάποιοι άνθρωποι  ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την ΟΜΑΔΑ που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τις αντιλήψεις που κρατούν τη Ξάνθη και τους κατοίκους της στο χθες εδώ και 40 χρόνια, αποφάσισα και πήρα μία μεγάλη απόφαση:

Να βάλω στη πρώτη γραμμή του συνδυασμού μας ανθρώπους ΝΕΟΥΣ, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και νοοτροπία ή στάση ζωής.Και τονίζω μεγάλη απόφαση διότι πολλοί πιστεύουν πως οι ΝΕΟΙ δεν έχουν εμπειρία ούτε στη διοίκηση,ούτε και στις εκλογές.

Κάνουν μεγάλο λάθος.

Η δική μου αντίληψη είναι πως η νέα γενιά είναι αυτή που μπορεί να ηγηθεί και να βγάλει το Δήμο από το βάλτο των χαμένων ευκαιριών, να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές στους τομείς του πολιτισμού, της τοπικής οικονομίας και των κοινωνικών υποδομών.

Η νέα γενιά είναι η αιχμή του δόρατος και ο μοναδικός φορέας της αλλαγής, διότιπολύ απλά δεν έμαθε στο πελατειακό αλισβερίσι,  στο λαϊκισμό και στην φθηνή παροχολογία.

Και αυτός είναι ο λόγος που ο συνδυασμός μας κέρδισε από τη πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη των νέων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των φοιτητών και των νέων επιχειρηματιών καθώς είδαν σε εμάς ήθος, εντιμότητα και πειθώ, με σοβαρές προτάσεις και επιχειρήματα.

Αγαπητές Φίλες και φίλοι

Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου περπατώντας σε κάθε στενό της πόλης, στις γειτονιές, στους οικισμούς και στα δημοτικά διαμερίσματα και συνομιλώντας με τους κατοίκους της, αφουγκράζομαι την ΑΓΩΝΙΑ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ  όλων των δημοτών μας, ακόμα και αυτών που για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους συμμετέχουν ή υποστηρίζουν άλλους συνδυασμούς.

Λαμβάνω την εικόνα μιας Ξάνθης που όχι μόνο παρακμάζει, αξιακά κοινωνικά και οικονομικά, αλλά κυρίως βουλιάζει στην αδράνεια, στην αυθαιρεσία, στη κακοδιαχείριση και στη πλήρη εγκατάλειψη με άμεσο αντίκτυπο τη δραματική μείωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Μια πόλη που πνίγεται στα καθημερινά της προβλήματα και στην ανικανότητα της υπάρχουσας  διοίκησης να οικοδομήσει μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

Η καταστροφή στη πόλη δεν είναι δυστυχώς ένα προεκλογικό σύνθημα, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα. Στέγες καταρρέουν, ιστορικά ακίνητα εγκαταλελειμμένα, δημοτικές υποδομές στο έλεος του Θεού, διαχρονικοί θεσμοί όπως το καρναβάλι και οι γιορτές Παλιάς Πόλης να φθείνουν λόγω έλλειψης σχεδιασμού, οργάνωσης και απουσίας ενός ισχυρού εξωστρεφούς brandname.

Όλα αυτά επιβαρύνουν την τουριστική εικόνα της πόλης μας, στερούν από το Δήμο χρήσιμα οικονομικά οφέλη, αποκλείουν τους δημότες και συγκεκριμένα τους νέους από δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες, με άμεσο αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες.

Σκέφτομαι λοιπόν αυτή είναι η πόλη που μας αξίζει;

Επίσης αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που για δεκαετίες ολόκληρες, χέρι χέρι στη διοίκηση του Δήμου, όλοι σε καίριες θέσεις εξουσίες γιατί χωρίς αυτές δεν μπορούν, οδήγησαν την πόλη σε αυτό το σημείο και σήμερα να έχουν χωριστεί στα 3 ή στα 4 (λόγω του εκλογικού νόμου) και να αυτοπροβάλλονται ως ΝΕΟΙ με σκοπό να κοροϊδέψουν για  άλλη μια φορά τους ξανθιώτες πολίτες.

Η ΖΩΗ όμως πολλές φροντίζει από μόνη της να αυτορυθμίζεται και να οδηγεί ακόμα και τέτοιες τερατογεννέσεις στην απαξίωση και στο οριστικό ΤΕΛΟΣ!!!!!

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ λοιπόν για την ΞΑΝΘΗ της στασιμότητας, της μετριότητας και της κουτοπονηριάς….

Η ΝΕΑ Ξάνθη θα πρέπει να μπει άμεσα σε ρυθμούς ανάπτυξης, συστηματικής και οργανωμένης δουλειάς.

Με πρόγραμμα, σχέδιο και λύσεις άμεσες, ρεαλιστικές και κοστολογημένες.

Η Ξάνθη που μέχρι σήμερα παραμένει στη γωνία των εξελίξεων και παρακολουθεί τις άλλες πόλεις να προοδεύουν, μας τελειώνει οριστικά στις 26 του ΜΑΗ!!!!!

Ξεκινάει μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ βασισμένη και προσαρμοσμένη στην επιχειρηματικότητα, την τοπική οικονομία, τον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια,  την κατάθλιψη και την απραξία και δημιουργούμε  τις προϋποθέσεις για  ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ως Μητροπολιτικός Δήμος του Νομού για την συγκράτηση των υπαρχουσών επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ελάφρυνση των βαρών στους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας.

Είμαστε ενάντια στην φοροεισπρακτική πολιτική, που μόνο αδιέξοδα και λουκέτα δημιουργεί.

Θέλουμε κάθε ευρώ που εισπράττει ο Δήμος από τον επαγγελματία, να  επιστρέφεται πολλαπλάσια και στον ίδιο και ανταποδοτικά προς κάθε δημότη.

Δημιουργούμε άμεσα γραφείο επιχειρηματικότητας, στελεχωμένο από οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων για την ώθηση της επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο εχθρός του επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Οφείλει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στον δύσκολο δρόμο της ελεύθερης οικονομίας που θα έχει τα όρια της υγιούς ανάπτυξης και όχι της αισχροκέρδειας!!

Ο επιχειρηματίας έχει ανάγκη από διαφανείς κανόνες και όχι από προσωπικού τύπου συναλλαγές και εξυπηρετήσεις…..

 

Την επόμενη μέρα:

Πρέπει να πάρει μπρος η τοπική οικονομία

Πρέπει να πάρει μπρος ο πολιτισμός

Πρέπει να πάρει μπρος η ανάπτυξη

Πρέπει να πάρουν μπρος τα μεγάλα έργα

Πρέπει να πάρει μπρος η κίνηση, η καθημερινότητα και η λειτουργικότητα της πόλης

Και για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να πάρει μπρος μια ΝΕΑ και χωρίς εξαρτήσεις ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

ΜΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΜΑΖΙ!!

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ

ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ……Σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια και τα ΙΔΙΑ πρόσωπα εναλλάσσονται ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ή με τους ΝΕΟΥΣ λοιπόν για μια ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

‘Η  με ΟΛΟΥΣ αυτούς που βούλιαξαν στα νερά του ΚΟΣΥΝΘΟΥ όλες τις ΕΛΠΙΔΕΣ και ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ μας για μια ΠΟΛΗ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ και ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΗ που σε άλλες εποχές είχε ρυθμιστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις της Περιφέρειας αλλά και της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Η Ξάνθη είναι και πρέπει να είναι μια ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Η Ξάνθη δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό, υπουργό, Βουλευτή ή κόμμα.

Η Ξάνθη ανήκει μόνο στην ιστορία της και στον λαό της που παραμένει εδώ, αγωνίζεται εδώ, κρατά την περιουσία του εδώ, συμμετέχει και απαιτεί καλύτερες μέρες.

Η Ξάνθη δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Το μέλλον της ανήκει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ που πρέπει όλοι να δώσουμε ΟΛΟΙ μέχρι τις 26 ΜΑΗ θα είναι καθημερινός και ιδιαίτερα κοπιαστικός.

Την ΗΜΕΡΑ όμως εκείνη δίνουμε ραντεβού όχι εδώ, αλλά στην κεντρική πλατεία της ΠΟΛΗΣ να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια ΝΙΚΗ και ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΛΠΙΔΑΣ που δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο.

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΕΜΕΙΝΕ…

Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΤΥΠΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ……ΜΙΑ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

Ραντεβού στις 20 ΜΑΙΟΥ ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ στην ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα