slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Η διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων κατά της ασέβειας του Ερτογάν στην «Αγία Σοφία»

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων καταδικάζει την ασέβεια της κυβέρνησης της Τουρκίας και προσωπικά του κ. Ερντογάν στην «Αγιά Σοφιά», ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων προχωρά στη συλλογή στοιχείων για προσφυγή στα Διεθνή Δικαστήρια εναντίον του κ. Ερντογάν. ο οποίος εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Ερντογάν οφείλει να λογοδοτήσει για ενδεχόμενη εμπλοκή του στη διακίνηση όπλων προς τον ISIS , τον ξυλοδαρμό Κούρδων διαδηλωτών στις ΗΠΑ, τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας , την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, την άδικη φυλάκιση Τούρκων πολιτών (βουλευτών, δημοσιογράφων , πολιτικών κ.α), τις ομαδικές διώξεις αντιφρονούντων και βεβαίως τη βεβήλωση της μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των χριστιανών της Ανατολής, αρνούμενος τη γενοκτονία των Ελλήνων (μόλις σήμερα).

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, να οδηγήσει  τον κ. Ερντογάν ενώπιον της δικαιοσύνης για όσα έχει πράξει  και την Ελληνική κυβέρνηση να διεθνοποιήσει τα όσα έχουν συμβεί και να απαιτήσει την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας και την απονομή δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Παρχαρίδης                                                               Ιωάννης Αντωνιάδης

Σχετικά Άρθρα