Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου

tamata small eikona small grafeio small leitorgia1 small perifora_eik small plateia_perifora small

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Αναλήψεως του Κυρίου στον οικισμό Ευλάλου του Δήμου Τοπείρου. Στην Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ελένη Πολυχρονιάδου, οι Αντιδήμαρχοι κα. Ειρήνη Θεοδωρακάκη και Κωνσταντίνος Γιουβαντζίκ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι κοινοτήτων και τοπικοί παράγοντες.  Πλήθος κόσμου από το Εύλαλο αλλά και από όλο τον Δήμο παρακολούθησε με κατάνυξη την λειτουργία και την περιφορά της εικόνας. Τιμές απέδωσε άγημα του Στρατού του Δ.ΣΣ και η στρατιωτική μπάντα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας και της περιφορά της εικόνας ο Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου παρέθεσε δεξίωση. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ειδικά τον Μορφωτικό σύλλογο ΡΟΜ και ευχήθηκε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και στους εορτάζοντας (Κωνσταντίνου και Ελένης ) καθώς σήμερα συνέπεσε η γιορτή της αναλήψεως του Κυρίου και την εορτή τους. Προσφέρθηκε φαγητό που ετοίμασε ο Μορφωτικός σύλλογος ΡΟΜ του Ευλάλου, από  τα τάματα που έκαναν οι οικογένειες για την γιορτή ένα έθιμο που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος και υποσχέθηκε την συμβολή του τόσο του ίδιου όσο και του Δήμου στην εορτή αλλά και στο πανηγύρι που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του Ευλάλου.

Σχετικά Άρθρα