Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η ΑΦΙΣΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ!!! Δήμαρχος Ξάνθης: Εύχομαι σε όλους, όμορφες μέρες πολιτισμού αλλά και διασκέδασης!

giortes palias polhs

Ελάτε για ακόμη μια χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2015 για να ζήσουμε όλοι μαζί μοναδικές βραδιές από 30 Αυγούστου ως 6 Σεπτεμβρίου με πολλές συναυλίες και χορευτικά συγκροτήματα. Αναλυτικό πρόγραμμα:

Κυριακή 30/8: Μιχάλης Χατζηγιάννης

Δευτέρα 31/8: Συναυλία Αsteria -Ιταλία

Τρίτη 1/9 : Λαογραφική βραδιά

Τετάρτη 2/9 : «15-50» ( Νεανικό συγκρότημα)

Πέμπτη 3/9: Μάνος Πυροβολάκης

Παρασκευή 4/9 : Ελένη Τσαλιγοπούλου

Σάββατο 5/9 : Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Κυριακή 6/9 : Συναυλία <<Φίλοι Στέλιου Καζαντζίδη

Ο χαιρετισμός του δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου

Στην Ξάνθη, το σταυροδρόμι των πολιτισμών, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης γεφυρώνουν το χτες με το σήμερα και δίνουν μια νέα νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, αλλά ιδιαίτερα τις μέρες των Γιορτών, μέσα από τους πολλαπλούς άξονες πολιτισμού, αποτελεί για εμάς μοναδική οδό, για τον κόσμο της δημιουργίας και της αλληλεγγύης.

Με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, με τη δύναμη που μας ενώνει όλους, αυτή της μεγάλης μας αγάπης για τη Ξάνθη, καταθέτουμε πρόταση πολιτισμού, καταθέτουμε μια πρόταση γεμάτη μεράκι, γεμάτη εκπλήξεις.

Μια πολύχρωμη γιορτή, μια διαδρομή με ήχους, με χρώματα και με εύθυμη διάθεση. Μπροστά στα μάτια μας ξετυλίγεται μια μαγική εικόνα, ξετυλίγεται η ίδια η Ξάνθη μας. Ξετυλίγεται μια εικόνα, η οποία είμαι βέβαιος, θα χαραχθεί με θετικό πρόσημο στη μνήμη όλων μας.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποτελούν μια άριστη αφορμή, για να ταξιδέψεις και να περπατήσεις την Ξάνθη, για να δεις την απέραντη ομορφιά της σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και ελπίδας. Μέσα από τις αποτυπωμένες στο πρόγραμμα των Γιορτών εκδηλώσεις, που καταρτίσθηκε σε συνεργασία με τους πολύ σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους του τόπου μας, αλλά και τις προσπάθειες των ανθρώπων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι. Να περπατήσουμε τη γοητευτική Παλιά Ξάνθη, να επισκεφτούμε την απαράμιλλη σε ομορφιά περιοχή της Σταυρούπολης με τον αξιοζήλευτο φυσικό της πλούτο, εκεί στα μαγικά βουνά της Ροδόπης. Πάμε να απολαύσουμε τη φιλοξενία, την παράδοση. Πάμε να δούμε πώς η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται τη ζωή,πώς έχει αγκαλιάσει το θεσμό, πώς τον έχει κάνει δικό της, πως κατάφερε να πλαταίνει τους ορίζοντές του μέσα στον χρόνο. Πάμε να γνωρίσουμε την αληθινή ψυχή του πολιτισμού που δεν είναι άλλη από τους πολίτες της Ξάνθης!

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας καλωσορίζω στις εκδηλώσεις και εύχομαι σε όλους και όλες, όμορφες μέρες πολιτισμού αλλά και διασκέδασης!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

drone 600

Σχετικά Άρθρα