Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η Αυστρία γνωρίζει τη Θράκο-Μακεδονική φιλοξενία

mixalhs amoiridhs

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την αεροπορική εταιρεία Austrian myholiday (Austrian Airlines), φιλοξένησε και ξενάγησε πολυμελή αυστριακή δημοσιογραφική αποστολή στην περιοχή μας. Οι Δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, κα Αθηνά Μπαμπάκου, έφτασαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 11η Ιουνίου στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας και αναχωρούν σήμερα 15η Ιουνίου από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσ/νίκης.

Σκοπός ήταν η γνωριμία τους όχι μόνο με την παραθαλάσσια ζώνη αλλά και με την ενδοχώρα, τις δραστηριότητες υπαίθρου, τα εθνικά πάρκα, τα φυσικά και πολιτιστικά μας μνημεία, τα τοπικά μας προϊόντα. Στόχος η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας μας στην Αυστρία, η ποσοτική διεύρυνση αλλά και η χωρική εξάπλωση των προορισμών που επιλέγουν οι Αυστριακοί στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμειναν στην περιοχή μας πέραν των επισκέψεων που έκαναν τους χορηγήθηκαν πληροφορίες και υλικό για το σύνολο της ΠΑΜ-Θ. Κατά την παραμονή τους δεν υπήρξαν επίσημες συναντήσεις και το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στη γνωριμία με την περιοχή, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της. Σημαντική για ακόμη μία φορά η προσφορά των Ξενοδόχων τόσο ως θεσμικά συλλογικά όργανα αλλά και ως επιχειρηματίες. Ανά περιοχή θα υπήρξε συνεργασία με Δήμους και Δημοτικές εταιρείες για την καλύτερη προβολή του τόπου μας και της φιλοξενίας των επισκεπτών μας.

Σχετικά Άρθρα