Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η ασφυξία της αγοράς έφερε απολύσεις υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα και στην Ξάνθη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Καταγγέλλουμε την απόφαση της εργοδοσίας της Εταιρίας υπηρεσιών ασφάλειας G4S, για τις απολύσεις 8 φυλάκων στην Ξάνθη, 6 στην Κομοτηνή και 2 στην Αλεξανδρούπολη, αφού πρώτα προχώρησε τους προηγούμενους δύο μήνες, σε εκ περιτροπής εργασία σε αλλαγή συμβάσεων. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκλήτου του ΔΠΘ που αποδέχτηκε να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες και να μπουν εργολάβοι στο Πανεπιστήμιο.

Οι εργαζόμενοι στο ΔΠΘ βιώνουν την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ της υποχρηματοδότησης της παιδείας, το στραγγαλισμό των αποθεματικών των Πανεπιστημίων, για να πληρωθούν οι δανειστές. Ο εργοδότης μπροστά στο κέρδος, αλλά αξιοποιώντας και το κλίμα φόβου με τις εξελίξεις, μπροστά στο δημοψήφισμα, με τις πλάτες της συγκλήτου πετούν στον δρόμο εργαζόμενους που εργάζονταν χρόνια στις συγκεκριμένες θέσεις. Οι ανάγκες του ΔΠΘ σε φύλαξη δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, δημιουργώντας τεράστιο κενό στην συγκεκριμένη υπηρεσία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι και οι φύλακες που παρέμειναν στην εργασία τους, αλλάχτηκε η σύμβασή τους, κάτω από τον φόβο της απόλυσης, σε τρεις μέρες την εβδομάδα δουλειά, σε 12ωρη βάρδια και όχι σε 24ωρη, όπως είναι οι πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Είναι γεγονός ότι οι ιδιωτικοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής στην ανώτατη εκπαίδευση κρατούν όμηρους τους εργαζόμενους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις οποίες το τελευταίο δίμηνο η εταιρία G4S, άλλαζε κατά το δοκούν, ανά δεκαπενθήμερο, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος από τους υπεύθυνους του Πανεπιστήμιου. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου από το ΔΠΘ και χρηματοδότηση από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Να σταματήσουν όλες οι εργολαβίες. Καλούμε τους απολυμένους αλλά και τους φύλακες που παρέμειναν στην θέση τους με πετσοκομμένα δικαιώματα, να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα