slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η αποκαθήλωση και η περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο Ξάνθης (φωτογραφίες)

Τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης  Παρασκευής,  26 Απριλίου 2019, τελέστηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η Ιερά Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου Θρήνου, για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο.

Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πιστοί κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν την Ιερά Ακολουθία όπου ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Βρένος, ενώ έψαλλε δεκατετραμελής  χορωδία με χοράρχη τον κ. Αθανάσιο Βολοβότση.

Παρόντες στο εκκλησίασμα ήταν  Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρατιωτικές  Μονάδες της περιοχής, ο Διοικητής και άνδρες του Αστυνομικού  Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του Κέντρου Υγείας  Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 70-80  πιστοί χριστιανοί κάθε ηλικίας  που προσήλθαν από την Ξάνθη , με ένα μισθωμένο λεωφορείο και αρκετά ΙΧ οχήματα , για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.

Ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και φωταγωγημένος, η Ιερά Ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα έψαλλε με κατάνυξη τα εγκώμια. Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου  ακολουθώντας πορεία: Αστυνομικό Τμήμα -ΤΕ Εχίνου, Κέντρο Υγείας Εχίνου και επιστροφή στον Ιερό Ναό, ενώ η καμπάνα του Αγίου Γεωργίου χτυπούσε πένθιμα.

Χαρακτηριστικό δείγμα της αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή είναι το γεγονός ότι κατά την άφιξή μας με το λεωφορείο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, διήλθε από εμπρός μας θρησκευτική πομπή μουσουλμανικής κηδείας, για ενταφιασμό του νεκρού στο παρακείμενο νεκροταφείο. Σταθήκαμε με τον προσήκοντα σεβασμό προς τον νεκρό, ευχόμενοι ανάπαυση της ψυχής του και οι διερχόμενοι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας ,μας ευχήθηκαν Καλή Ανάσταση.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, ιδιαίτερα σε όσους/ες προσήλθαν, στο Δ’ Σ. Στρατού για την προετοιμασία του Ιερού Ναού και τη διάθεση προσωπικού, στην ΑΔ Ξάνθης, που επιμελήθηκε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς και την ΕΑΑΣ για την οικονομική κάλυψη των εξόδων στολισμού του Επιταφίου.

Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, είναι σήμερα, Μ. Σάββατο, (27 Απρ) στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων, θα ιερουργήσει προσωπικά και θα κάνει Ανάσταση (21:00-22:15) με τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ και τους λοιπούς σε διατεταγμένη υπηρεσία στον ΕΧΙΝΟ.

Όσοι Πιστοί Προσέλθετε…

Υπτγοςε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης

Αντιπρόεδρος ΤΣ /ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα