slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Η απάντηση των απόστρατων Αξιωματικών της Ξάνθης στους μουσουλμάνους Βουλευτές, για τους μουσουλμάνους Ήρωες της Θράκης

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

Αξιότιμους Βουλευτές

                                    ΡΟΔΟΠΗΣ: κ. ΑΧΜΕΤ Ιλχάν, του ΚΙΝΑΛ

                                    ΞΑΝΘΗΣ  : κ. ΜΠΟΥΡΧΑΝ Μπαράν του ΚΙΝΑΛ

                                    ΞΑΝΘΗΣ  : κ. ΖΕΪΜΠΕΚ Χουσεΐν του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                                     31 Ιαν.2020

ΘΕΜΑ: Ανέγερση Μνημείου στη Μνήμη Μελών της Μειονότητας

(Επιστολή15 Ιαν.2020 Πρόταση 3 Βουλευτών προς ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ)

ΣΧΕΤ: https://fonirodopis.gr/press/89609/ta-onomata-ton-198-iroon-apo-ti-rodopi-pou-epesan-mahomenoi-enantia-sto-fasismo/

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με αφορμή δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας fonirodopis.gr στις 24 Ιαν.2020, με τίτλο : «Απόδοση τιμών προς τους πεσόντες μουσουλμάνους της Θράκης ζητάνε οι μειονοτικοί βουλευτές», στο οποίο έχει αναρτηθεί επίσης η ενυπόγραφη  δική σας κοινή επιστολή προς τους Αξιότιμους Υπουργούς Εξωτερικών & Εθνικής Άμυνας κ.κ. Νικόλαο Δένδια και Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, που καταλήγει στην πρόταση :«η ανέγερση ενός μνημείου στη μνήμη των μελών της Μειονότητας, θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα μείζονος σημασίας» και κλείνει με την έκφραση « Ως βουλευτές της Μειονότητας, θέλουμε να εκφράσουμε την πίστη μας ότι θα αξιολογήσετε και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας».

Επιτρέψτε μας, με τη δέουσα εκτίμηση στα πρόσωπά σας ως εκπρόσωπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να καταθέσουμε και εμείς τις δικές μας απόψεις διαπιστώσεις-σχόλια και προτάσεις, αφού προηγουμένως μελετήσαμε τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή σας, σε συνδυασμό με τις διαχρονικές ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας. Συγκεκριμένα:

  • Συμφωνούμε απόλυτα με το εισαγωγικό μέρος της επιστολής σας, που αναφέρεται στην επίσημη τελετή ενταφιασμού που έγινε στις 19 Νοε.2019 στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Κλεισούρας των οστών 193 Ελλήνων πεσόντων στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-1941, σε εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας, καθώς και την εκφρασθείσα ικανοποίηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την πορεία των εργασιών και τη σημασία στην ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών επί του πεδίου, και στην εφαρμογή της συμφωνίας .
  • Διαφωνούμε όμως ριζικά για την πρότασή σας προς κκ. ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ, για την ανέγερση ξεχωριστού μνημείου για τους πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνους στον παραπάνω αγώνα, καθότι η Πατρίδα μας έχει ανεγείρει σε όλη την Ελλάδα πολλαπλά μνημεία των Ηρωικώς Πεσόντων με τα ονόματα των τέκνων της που πολέμησαν γενναία κάτω από την ίδια Σημαία και έπεσαν ηρωικώς «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» για την Ελευθερία της Πατρίδος μας.
  • Η Πατρίδα μας ειδικότερα στη Θράκη, έχει ανεγείρει Μνημεία Πεσόντων (επισυνάπτονται φωτογραφίες) στα οποία αναγράφονται ανεξαιρέτως τα ονόματα των τέκνων της, Χριστιανών και Μουσουλμάνων που πολέμησαν γενναία κάτω από την ίδια Σημαία και έπεσαν ηρωικώς, στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, στην ΞΑΝΘΗ στον ΕΧΙΝΟ, στα οποία μάλιστα τελούνται επίσημες επετειακές εκδηλώσεις, με Τρισάγια και Δεήσεις που αναπέμπονται διαδοχικά από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και το Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης στον ΕΧΙΝΟ και στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Ροδόπης και το Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής. Εκτιμούμε ότι θα παρευρεθείτε στις φετινές εκδηλώσεις στο Μνημείο στον  ΕΧΙΝΟ 5 Απριλίου και στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ στο Στρδο ‘’ΠΑΡΑΣΧΟΥ’’, στην επέτειο της Μάχης του ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ, 6 Δεκ.1940.
  • Συμπληρώνουμε, για την ενημέρωση σας, ότι δυστυχώς είναι μια άγνωστη στους πολλούς πτυχή της σύγχρονης Ιστορίας μας, αφού σε κανένα σχολικό βιβλίο δεν γίνεται σχετική αναφορά, ότι από τους 13.500 ηρωϊκούς νεκρούς πολεμιστές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου κατά το Έπος 1940 – 41, οι 7976 πού ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’, πιστοί στο Καθήκον και τον Όρκο, συνέχιζαν να παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ή με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου ή σε οστεοφυλάκια, περιμένοντας έγκριση για την ταφή τους, που δόθηκε όνμως έστω και μετά από 78 χρόνια!!!
  • Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης που αρχής γενομένης από το 2015, τιμώντας τη μνήμη τους, έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, οκτώ (8) Προσκυνηματικά Ταξίδια στους τόπους θυσίας τους, στην Αλβανία :
  • Θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, να αναδειχθεί Πανελλαδικά το θέμα, για την ενημέρωση των συγγενών των ηρωικών νεκρών .της υπάρχουσας διαδικασίας που έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ για τη λήψη DNA, για την ταυτοποίηση εκείνων που ενταφιάζονται στα Ελληνικά Στρ. Νεκροταφεία στην Αλβανία.( http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6475-diadikasia-dhmioyrgias-bashs-dedomenwn-taytopoihshs-dna-pesontwn-ellhno-italikoy-polemoy.html).
  • Προτείνει στο ΓΕΕΘΑ να εντάξει στην  εκπομπή « ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ» και στα ΜΜΕ για να γίνονται τακτικές αναφορές και καταχωρήσεις, για να  υπάρξει η  προσδοκώμενη ανταπόκριση και προσέλευση επιζώντων  συγγενών στα νοσοκομεία  ;ανά τη Χωρα για  αιμοληψία που είναι απαραίτητη για την ταυτοποίηση  του DNA στο 401ΓΣΝΑ/ Κέντρο Μοριακής Βιολογίας. (Λεωφ. Μεσογείων 138 και Κατεχάκη, Τ.Κ.11525).

Το παρόν κοινοποιούμε σε Αρχές και τα ΜΜΕ, για την ενημέρωση του κοινού.

Παρακαλούμε για την ενημερωσή σας.

             Για το Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Με εκτίμηση

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ξάνθης

( κιν: 6937100910)

Σχετικά Άρθρα