Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων στηρίζει την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 1 η Μάϊ

somateio idiotikon ypallhlon

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ. την 1η ΜΑΗ στις 10 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι & νέες. Η εργατική πρωτομαγιά γεννήθηκε από την πάλη της εργατικής τάξης για τη διεκδίκηση της 8ωρης εργασίας.

Οκτώβρης 1884, πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το συνέδριο της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας των εργατικών ενώσεων και υιοθετήθηκε το αίτημα 8-8-8 δηλαδή οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, μόρφωση, ψυχαγωγία, οκτώ ώρες ξεκούραση.

1η Μάη 1886, γενική απεργία των εργατών μέχρι ικανοποιήσεως αυτού του ανθρωπιστικού αιτήματος.

Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών στο Σικάγο, μας καλούν να δημιουργήσουμε εμείς, η εργατική τάξη, τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Εκατόν είκοσι εννιά χρόνια μετά την Πρωτομαγιά των εργατών στο Σικάγο, έχουμε τον ένα και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή, τον καπιταλισμό, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια.

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το σωματείο μας, παίρνει την πρωτοβουλία, παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη, με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία.

Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: Ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην Υγεία, στην Παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις “πατριωτικές” κορόνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Όταν οι εργάτες και ο φτωχός λαός ακούν τα αφεντικά και τους ανθρώπους τους να μιλούν για πατριωτισμό, πρέπει να κουμπώνονται. Αυτοί που βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας! Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι το χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο “κοινό σπίτι” της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο “διηνεκές”. Για το λαό υπάρχει ο “λιτός βίος” και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ. την 1η ΜΑΗ στις 10 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε:

– Στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΗ στις 20.00 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ.

– Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Γραμματεία Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. διοργανώνει εκδήλωση – όπου συμμετέχει και το σωματείο μας- με θέμα:

«Σημαντικοί Απεργιακοί Αγώνες από το παρελθόν και το παρόν»

Τετάρτη 29 Απρίλη στις 19:00 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας

(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Εργατικό Κέντρο)

Συζήτηση με:

Εκπρόσωπο των απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Κώστα Βογιατζή, μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ της Θεοδοσίας Γραμματικού για την απεργία της Χαλυβουργίας «non omnis moriar».

Σχετικά Άρθρα