Γενική

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κατά της Κυριακάτικης εργασίας

Θα προχωρήσει σε δράσεις για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας
Σύμφωνα με την Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων Ξάνθης ως ντήλερ των πολυεθνικών, η τρικομματική κυβέρνηση αφού σάρωσε με νόμο στη Βουλή ότι εργατικό δικαίωμα είχε κατακτηθεί μέχρι τώρα με αγώνες και αίμα, προχωράει στην εφαρμογή της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και 67 ωρών.
Με αφορμή για άλλη μια χρονιά το ωράριο των εορτών ετοιμάζει νομοσχέδιο για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με στόχο βεβαίως την εξόντωση και το πλήρες ξεζούμισμα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων αλλά ταυτόχρονα και χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που θα τους οδηγήσει μαζικά σε ¨λουκέτο¨.
Τα αίολα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια από την ίδια τη ζωή, εφόσον και η ίδια η κυβέρνηση έχει στοιχεία ότι το 31% του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, αποτέλεσμα βέβαια των χρόνιων πολιτικών σκληρής λιτότητας και ξεζουμίσματος του Ελληνικού λαού.
Η Ένωση Ιδ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, όχι μόνο δηλώνουμε την αντίθεση μας αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις μορφές δράσης για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις στην απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης. Το πάγιο αίτημα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, και θα το διεκδικήσουμε αγωνιστικά.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Σχετικά Άρθρα