Ροδόπη Τελευταία Νέα

Ζήτησαν από επιχειρηματία 5000 ευρώ για να μην καταγγείλουν κλοπή υπαλλήλου του

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 48 και 46 ετών για εκβίαση 42χρονου ημεδαπού. Συνελήφθη στις 11-8-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των παραπάνω αστυνομικών, ο 48χρονος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 42χρονου, ιδιοκτήτη εταιρείας. Σύμφωνα με αυτήν, οι φερόμενοι ως δράστες, σε συνάντηση μαζί του, πρόβαλαν βίντεο, στο οποίο ένας οδηγός φορτηγού της εταιρείας του 42χρονου, μεταβαίνει στην επιχείρηση των δύο ημεδαπών και αφαιρεί από τον αύλειο χώρο της, σακιά με κάρβουνο. Ακολούθως, απαίτησαν από 42χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να μην δυσφημίσουν την εταιρεία του, ισχυριζόμενοι ότι το συγκεκριμένο ποσό θα τους αποζημιώσει για την παραπάνω κλοπή, καθώς και για παλαιότερες παρόμοιες κλοπές σε βάρος τους.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 48χρονος, ο οποίος εμφανίσθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση και παρέλαβε από τον 42χρονο, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος από το συνολικό ποσό που απαίτησαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα