Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ευχαριστήριο για την «ΕΟΡΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2015». Πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά

20150508_221054 20150508_211524 20150508_211750 20150508_221027

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία της ΕΟΡΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2015 η οποία πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης. Η ιδιαιτερότητα της φετινής εκδήλωσης είχε να κάνει και με την επέτειο συμπλήρωσης 40 ετών προσφοράς του συλλόγου της αγάπης προς την ελληνική κοινωνία (1975-2015). Έτσι συνδυάστηκαν διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να αποδοθεί με αξιοπρέπεια και στο σωστό μέγεθος η τιμή για την σαραντάχρονη πορεία του φορέα μας. Σε τρείς ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης βραβεύτηκαν 119 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Τιμήθηκαν με τα ειδικά βραβεία, επαίνους και μετάλλια για τη δράση τους και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο. Συνάμα φέτος τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογό μας και ανακηρύχθηκε επίτιμος Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας ο κ. Χαλήλ Καράνταη στον οποίον αποδόθηκε ειδική πλακέτα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιανουαρίου 2015.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κόσμησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπασταματίου, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ΣΣ και διοικητής του Πυροβολικού ταξίαρχος Βασίλειος Βαιραμίδης, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων κ. Σταμάτης Βαλασίδης, ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ξάνθης κ. Ηλίας Νικητίδης με την προισταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού της αιμοδοσίας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπούτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ανταμπούφης, ο κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Χρήστος Κουκουρλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης κ. Γεώργιος Πανίδης, η αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κική Κιούση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Βακουφικής Περιουσίας Πόλεως Ξάνθης κ. Χαλήλ Καράνταη, η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Βάγια Βολοβότση, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Σταμάτης Σταματιάδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, οι εκπρόσωποι των βουλευτών Ξάνθης κ. Κοντού, κ. Γιαννακίδη και κ. Ζειμπέκ, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ξάνθης κ. Γεωργία Ανδρέου, η εκπρόσωπος του Λ.Ε.Α.Δ. Ξάνθης κ. Νίνα Οικονόμου, εκπρόσωποι των συλλόγων Καρκινοπαθών, Εβριτών και Μικρασιατών, της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, εθελοντές ιατροί του συλλόγου μας και αρκετός κόσμος που ήρθαν για να τιμήσουν τους «πρωταθλητές»  της αιμοδοσίας. Τέλος ευχαριστούμε για την παρουσία τους σε όλες τις τριήμερες εκδηλώσεις, τους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών που μας τίμησαν από διάφορες περιοχές της χώρας όπως του Κιλκίς, της Τραιανούπολης Έβρου, της Αλεξανδρουπόλεως, του Κιλκίς, της Κοζάνης, της Χαλανδρίτσας Αχαίας, της Μυτιλήνης και των Χανίων

Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω όπως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους κάτωθι :

-Τους χορηγούς της εκδήλωσης που μέσα σε μια έντονη οικονομική κρίση για ακόμη μια φορά έβαλαν το «χέρι βαθιά στην τσέπη» προκειμένου με το χορηγικό τους πρόγραμμα να ενισχύσουν αυτή μας την προσπάθεια, ήτοι : την εταιρία Δ.Γραβουνιώτης-Ι.Σκαρλατίδου ΟΕ «κατάστημα ΛΗΤΩ», το μικροβιολογικό εργαστήριο «ΠΑΝΕΡΗ», την εταιρία Ν.Σαββαλάκης-Ν.Φραντζίδης ΙΚΕ «κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ», το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, το Ιατροδιαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΑΕ, το Διαγνωστικό Κέντρο ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ, την εταιρία μοτοσυκλετών ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, την εταιρία ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ «the bicycle shop», την εταιρία ΕΣΤΙΑΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΕ «καφέ μπαρ MUSUTU», την κ. Θεμιστοκλή Φιλιώ «καντίνα Η ΦΙΛΙΩ», την εταιρία Χατζηιωαννίδου Μ.-Καραπατής Χ.ΟΕ «all day café & restaurant ORANGE», την NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ, την κ. Ράπτη Χρυσούλα «μπουγάτσα ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ», την εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, το Λ.Ε.Α.Δ. Ξάνθης, την εταιρία ΠΗΓΗ ΑΕ-Πασχάλης Γιώρας, την εταιρία ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ –κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ και την  εταιρία Δαστερίδης Αλέξανδρος & ΣΙΑ ΟΕ-3SHOPS.

-Τους συνδιοργανωτές μας, όπως την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων,  τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης.

-Τους δωροθέτες μας για τη μικρή λαχειοφόρο της εκδήλωσης.

-Τη διεύθυνση και το προσωπικό της αίθουσας δεξιώσεων «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για τη φιλοξενία τους, την καταπληκτική κατά γενική ομολογία κουζίνα τους και την πολύ ωραία διαμορφωμένη αίθουσα.

-Τους εξήντα ένα (61) εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 9 Μαίου στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης.

-Τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του 3ου Δημοτικού Σχολείου  που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην  Πλατεία Διοικητηρίου Ξάνθης.

-Τους γονείς, τα μέλη αλλά κυρίως τα παιδάκια του Συλλόγου Παιδιών ΑΜΕΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» που συμμετείχαν με περισσή χαρά στην έκθεση ζωγραφικής των μικρών μαθητών.

-Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Δ’ Σώμα Στρατού και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

-Τη διοίκηση και το προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» για τη φιλοξενία στον ιδρυματικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του μνημοσύνου στη μνήμη των θανόντων μελών μας, για την αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντών αιμοδοτών και για τη μικρή δεξίωση που παρατέθηκε στις εγκαταστάσεις του.

-Το συγκρότημα «ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ» για την ωραία συναυλία που δώσανε στη Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να ευχαριστήσουν τη νεολαία της περιοχής μας για την αγάπη τους και για την προώθηση της Ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

-Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης για την υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση την οποία διοργάνωσε και αφιέρωσε φέτος στο σύλλογό μας επί ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 έτη προσφοράς του στην τοπική κοινωνία μας με τη συμμετοχή 180 παιδιών-μελών του.

-Τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας που για μια ακόμη φορά προέβαλλαν την εκδήλωση.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά έλειπε και πάλι η παρουσία και συμπαράσταση ηθική αλλά και υλική της  επίσημης πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Το τονίζουμε κάθε φορά και κάθε χρονιά. Συμβαίνει με κάθε κυβέρνηση, συμβαίνει με την κάθε ηγεσία του Υπουργείου. Το αθηνοκεντρικό κράτος απουσίαζε και πάλι. Φυσική παρουσία δεν υπήρξε αλλά ήταν και από τις λιγοστές φορές που υπήρξε μια επιστολή χαιρετισμού και συνηθισμένων «ανειλημμένων και πολλαπλών υποχρεώσεων». Φυσικά για ενημέρωση όλων δεν υπάρχει περίπτωση μια τέτοιου είδους επιστολή ποτέ να «διαβαστεί» στις εκδηλώσεις μας. Ο Σύλλογος της Ξάνθης προσφέρει σημαντικό έργο και δεν ανεχόμαστε την επικοινωνία και τιμή με «χαιρετίσματα». Συνεχίζουν όλοι τους να μην έχουν την στοιχειώδη «ευαισθησία»  για μια έστω  συμβολική οικονομική έμπρακτη συμπαράσταση προς το φορέα και τα μέλη που «προσφέρουν» εθελοντικά, αλτρουιστικά και ανθρώπινα τις περισσότερες φιάλες αίματος  από οποιονδήποτε άλλον σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. (τα μέλη της ΑΓΑΠΗΣ προσέφεραν 6.115 φιάλες αίματος για το έτος 2014 ενώ έχουν προσφέρει εδώ και 40 έτη πάνω από 120.000 συνολικά). Όταν αντιμετωπίζεται έτσι ο πρώτος σε προσφορά σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών της χώρας μπορεί ο καθένας να φανταστεί την τύχη των υπολοίπων…

Ευτυχώς όπως κάθε φορά η τοπική κοινωνία με τη συμπαράσταση της δημοτικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ήταν παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει παρά τους περιορισμένους πόρους, όμως με περισσή εκτίμηση  και αναγνώριση στο έργο των εθελοντών της «ζωής». Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι είμαστε μαθημένοι να «πολεμούμε» μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια και να τα καταφέρνουμε με το παραπάνω, βοηθώντας πάσχοντες συμπολίτες μας καθώς και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Το διοικητικό συμβούλιο ζητάει συγνώμη για τις όποιες τυχόν παραλείψεις και παρεξηγήσεις σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις. Προσπαθήσαμε όπως κάθε φορά σε εθελοντική βάση να είναι όλα τέλεια οργανωμένα.

Για τους αιμοδότες μέλη μας αφιερώνουμε το «Σε ευχαριστώ για το δώρο της ζωής. Σε ευχαριστώ που είσαι εθελοντής αιμοδότης» Και τους θυμίζουμε ότι «Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη και γιατί αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται!».

Σχετικά Άρθρα