Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ευχές του Σάββα Μελισσόπουλου στον Αρχιμανδρίτη πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη

melisopoylos sabas

Η Περιφέρεια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και προσωπικά ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Μελισσόπουλος Σάββας, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό και Αρχιμανδρίτη πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη, ο οποίος παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον ανώτατο για την πολιτεία, τιμητικό τίτλο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

O Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος της εκπαιδευτικής κοινότητας, την οποία υπηρέτησε για 28 χρόνια, εκ των οποίων τα 7 διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος της 8ης και 17ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας, Σερρών, Θράκης και Νοτίου Αιγαίου,  με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι σπουδές που πραγματοποίησε καταδεικνύουν την ανήσυχη και δημιουργική προσωπικότητά του! Σπούδασε Παιδαγωγικά, Θεολογία και Νομική. Εξειδικεύτηκε ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή και έχει αποφοιτήσει από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Harvard, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΑΠΘ και του ΔΠΘ. Είναι διδάκτορας στο Τμήμα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε με εισηγήσεις σε πολλά Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά.

Μετά την αποχώρησή του από την εκπαίδευση, δε σταμάτησε να προσφέρει τις γνώσεις του σε εθελοντική βάση, πραγματοποιώντας διδασκαλίες Ειδικής Αγωγής σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα των Ιερών Μητροπόλεων Μαρωνείας &Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως.

Βραβεύτηκε αρκετές φορές για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό του έργο και για τις παγκόσμιες εκπαιδευτικές του έρευνες και μελέτες. Υπήρξε Εθελοντής του Ο.Η.Ε. , επιτετραμμένος σε θέματα ειρήνευσης και έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες κυρίως του τρίτου κόσμου.

Πρωτοστάτησε στην καταπολέμηση της παιδικής παραβατικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ξεχώρισε για την ενεργή δράση του σε προγράμματα για μαθητές που τυγχάνουν Ειδικής Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, διακρίθηκεκαι ως συγγραφέας, καθώς έχει συγγράψει βιβλία για τον αυτισμό και τη δυσλεξία.

Το ασύνορο φιλανθρωπικό έργο του πατέρα Απόστολου Καβαλιώτη σε πολλά σημεία της γης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση επ ωφελεία πάντα της ευρύτερης κοινωνίας που έχει ανάγκη τέτοιων ανθρώπων.

Η Εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική μας κοινωνία συγχαίρει τον πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη και του εύχεται να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα την πολύπλευρη δράση του.

Σχετικά Άρθρα