Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ευχές του Γ. Παυλίδη στο Σημείο Ελέγχου της Συνοριοφυλακής στη Μάνδρα Σουφλίου

Και στα  Παιδικά Χωριά SOS στο Αρίστηνο Έβρου ενόψει των εορτών του Πάσχα

Paylidhs petrobits

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ Γιώργος Παυλίδης επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Διοικητικού Συντονισμού και Βιομηχανικής Ανάπτυξης κ. Κων/νο Εξακουστό, ενόψει των εορτών του Πάσχα, σήμερα 8 Απριλίου 2015 τους συνοριοφύλακες στο Σημείο Ελέγχου της Συνοριοφυλακής στη Μάνδρα Σουφλίου του Έβρου, όπου και αντάλλαξαν ευχές και δώρα.

Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους συνοριοφύλακες, ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Είμαστε εδώ εκ μέρους των πολιτών όλης της Περιφέρειας για δύο λόγους: Πρώτον για να ευχηθούμε σε σας και τις οικογένειές σας όπως και σε  όλους τους συμπολίτες μας και στον ελληνικό λαό για τις γιορτές του Πάσχα και δεύτερον για να επιβεβαιώσουμε τη σημαντικότητα του έργου σας σε ότι αφορά τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πρέπει το ειρηνικό έργο των κατοίκων να ασκείται υπό συνθήκες ασφαλείας που δεν θα υπάρχουν όσο υπάρχει αθρόα είσοδος και κίνηση παράνομων μεταναστών. Επιπλέον, τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για το έργο του περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης πρέπει να αποκατασταθούν και να ενισχυθούν. Συγκεκριμένα, απαραίτητη είναι η αποκατάσταση του φράχτη στη Νέα Βύσσα και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Όλα αυτά, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως το έχουμε αποδείξει άλλωστε στην πράξη πολλές φορές».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μετέβη έπειτα στα Παιδικά Χωριά  SOS, για τον ίδιο σκοπό,  στο Αρίστηνο Έβρου, όπου έκανε τις εξής δηλώσεις: « Εκ μέρους της  κοινωνίας της Περιφέρειάς  μας, όλων των κατοίκων της, είμαστε εδώ δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά που φιλοξενεί και για όσα έχουν ανάγκη στήριξης, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μεταφέρουμε την αγάπη μας και τη στήριξη μας, η οποία θα είναι έμπρακτη. Πέρα από τις 12.000 € που έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ και είναι έτοιμα προς εκταμίευση για τα Παιδικά Χωριά SOS του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, θα ακολουθήσει και νεότερη, μεγαλύτερη επιχορήγηση μετά το καλοκαίρι.  Δε θα παραλείψω να αναφερθώ στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τα Παιδικά Χωριά SOS, η οποία ανταποδίδει το δικό μας ενδιαφέρον με την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειάς μας».

Σχετικά Άρθρα