slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 στον Δήμο Ξάνθης – «Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία»

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, μετρώντας ήδη δύο διακρίσεις σε τρεις συμμετοχές:

  • Για τη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016» ο Δήμος Ξάνθης κατέκτησε την 1η θέση μαζί με τους Δήμους Δράμας και Κοζάνης ανάμεσα σε 86 ελληνικές συμμετοχές.
  • Για τη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018» ο Δήμος Ξάνθης βραβεύτηκε ως μία από τις 5 καλύτερες συμμετοχές μεγάλων πόλεων ανάμεσα σε 62 ελληνικές συμμετοχές και ήταν στις πρώτες θέσεις στην κατηγορία του ανάμεσα σε 2.792 συμμετοχές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Οι ενεργοί τρόποι μεταφοράς όπως το περπάτημα και η ποδηλασία είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Σχετικά Άρθρα