Κόμματα Τελευταία Νέα

Ερώτηση της Χρυσής Αυγής στην Βουλή για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

ΕΡΩΤΗΣΗ κατέθεσε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός ΠΡΟΣ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με ΘΕΜΑ: «Ακύρωση της διεξαγωγής του τελικού κυπέλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στην Ξάνθη»

Η ερώτηση αναφέρει

Οργή έχουν προκαλέσει σε όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, αλλά και πανελλαδικά, οι δηλώσεις του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) την 01-02-2017 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρένα FM» αναφορικά με την ακύρωση της διεξαγωγής του τελικού κυπέλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «η Ξάνθη είναι ένα ευαίσθητο σημείο, φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δύο ομάδων και εμπλοκή της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία, εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Η εν λόγω Εθνικά απαράδεκτη και γι’ αυτό κατάπτυστη δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ συνιστά κραυγαλέα πρόκληση, που ευνοεί τον διχασμό της Ελληνικής τοπικής κοινωνίας Χριστιανών και Μουσουλμάνων, υπονομεύοντας την κοινωνική ειρήνη και συνύπαρξη των δύο Ελληνικών Θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ξάνθης. Περαιτέρω, στερεί την κοινωνία της Ξάνθης από την διοργάνωση ενός κορυφαίου θεσμού του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποια είναι η θέση της επίσημης Πολιτείας για τις επικίνδυνες και διχαστικές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΚ και Στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Βασιλακόπουλου;

Η κατάπτυστη δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου δεν συνάδει με την συντεταγμένη Πολιτεία και τους νόμους της χώρας και διασπείρει μηνύματα ρατσισμού και μίσους, προκαλώντας  διαίρεση του Ελληνικού Λαού. Με ποιον τρόπο οι αρμόδιες υπηρεσίες προστατεύουν την Εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη στην Ξάνθη;

Αθήνα, 02/02/2017

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα