Γενική

Ερώτηση στην βουλή για την επικινδυνότητα του 2 ου και του 3 ου Γυμνασίου Ξάνθης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΠΡΟΣ :  Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΘΕΜΑ : Επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να προσπαθούν να περιορίσουν τα εξοδολόγια τους λόγω της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας, όμως είναι προφανές πως δεν επιτρέπεται η έκθεση σε κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των νεαρών μαθητών. Με αυτές τις σκέψεις η διαπίστωση πως η στατική επάρκεια του κτιρίου που στεγάζονται το 2ο και το 3 Γυμνάσιο Ξάνθης συνιστά σοβαρότατο λόγο ανησυχίας για γονείς, μαθητές αλλά και το σύνολο της κοινωνίας της Ξάνθης καθίσταται προφανώς εκ των ουκ άνευ η αναγκαιότητα τεχνικού ελέγχου και αποκατάστασης των όποιων τεχνικών ατελειών που εν δυνάμει απειλούν τη στατικότητα του κτιριακού συγκροτήματος. Ένα από τα προβλήματα συνίσταται στο γεγονός πως το κτίριο έχει ανεγερθεί την περίοδο του στρατιωτικού καθεστώτος, τα κρατικά κτίρια κατασκευάζοντο τότε από τον Ελληνικό Στρατό και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν έγγραφα τεχνικών υπηρεσιών. Τώρα όμως, έχοντας παρέλθει από τότε περισσότερα από σαράντα χρόνια, απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα. Αποτέλεσμα σήμερα πλέον, να παρατηρούνται πτώσεις κουφωμάτων, σκωρίαση σιδηρών υποστυλωμάτων ή σιδηροδοκών και γενικότερη δομική αποδόμηση φαινόμενα που επιβάλλουν τη γενική ανακατασκευή και δομική ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποιες είναι οι προγραμματισμένες ενέργειες τόσο του Δήμου Ξάνθης όσο και του αρμόδιου Υπουργού προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές και οι στατικές αδυναμίες του σχολικού συγκροτήματος και να παραδοθεί την προσεχή σχολική χρονιά το κτίριο ασφαλές και ενισχυμένο στην εκεί σπουδάζουσα νεολαία της Ξάνθης.

Αθήνα,  05 Μαίου 2016

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα