Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ερώτηση Αλέκου Κοντού για τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις

kontos-alexandros-nd-23012015a

Ερώτηση κατέθεσε ο Ξανθιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλέκος Κοντός προς τον ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Β. Αποστόλου σχετικά με τα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργηθήκαν στην αγροτική γή από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τα προ μερικών μηνών ακραία καιρικά φαινόμενα στο Νομό Ξάνθης και ειδικότερα οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Αβδήρων (κυρίως στις περιοχές Γενισέας, Κουτσού, Βαφεϊκων, Μαγικού) προκάλεσαν εκτεταμένη ζημιά και σε πολλές περιπτώσεις ολική καταστροφή στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι παραγωγοί να απολέσουν το φυτικό κεφάλαιο και το εισόδημά τους για την εσοδεία του 2015 και τις επόμενες εσοδείες και να περιέλθουν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων για το φυτικό κεφάλαιο και την απώλεια της παραγωγής. Επίσης σας παρακαλώ να φροντίσετε για την κατ’ εξαίρεση ένταξή τους σε σχέδια βελτίωσης έτσι ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Με τιμή

Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Νομού Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα