sliderΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Εργασίες αποκατάστασης στον Παιδικό σταθμό που θέλει να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης (δείτε το τοπογραφικό που δείχνει τον δρόμο και το κοινόχρηστο)

Εργασίες αποκατάστασης γίνονται προφανώς από τον ιδιοκτήτη του Παιδικού Σταθμού στην οδό Σάρδεων, ένα οίκημα το οποίο θέλει να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης (αλλά δεν μπορεί). Οι εργασίες έγιναν χθες και προχθές ώστε να αποκατασταθεί η ελεύθερη διέλευση ενός δρόμου (Νο1 στο τοπογραφικό) που υπάρχει δίπλα στο οίκημα και ήταν κλειστός με καγκελόπορτα όσο και ελευθερωθεί το κοινόχρηστο τμήμα ανατολικά του δρόμου που κι αυτό ήταν περιφραγμένο (Νο2 στο τοπογραφικό) και το χρησιμοποιούσε ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός για αυλή. Δείτε τις φωτογραφίες του επίμαχου οικοδομήματος πριν και μετά τις παρεμβάσεις αλλά και το τοπογραφικό που δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό που μένει για να αγοράσει ο δήμος νόμιμα είναι πολύ λίγο για τα παιδιά μας και θα μπορεί (αν πάρει άδεια ο παιδικός σταθμός του Δήμου) να φιλοξενεί πολύ λίγα παιδάκια…

 

σ.ε. Υπενθυμίζω ότι για τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό έγινε πολύς ντόρος στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ενώ είχε συμφωνηθεί να πουληθεί σε ιδιώτη Ξανθιώτη για να γίνει κατοικία ο ιδιοκτήτης υπαναχώρησε και έκανε συμφωνία με τον Δήμο Ξάνθης ώστε να το αγοράσει ο Δήμος. Ο Δημαρχόπουλςο το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν μπόρεσε να περάσει το θέμα γιατί του έλειπε η πλειοψηφία.

 

Ο Παιδικός σταθμός πριν… όπως ήθελε να τον πάρει ο Δήμος Ξάνθης φαινομενικά με μεγάλη αυλή και άνετο χώρο…

Ο παιδικός σταθμός τώρα μετά τις αποξηλώσεις και την επαναφορά της κανονικότητας… το άνοιγμα όπου ήταν η πόρτα είναι στο τοπογραφικό δρόμος και το δεξιά είναι κοινόχρηστο (ή ιδιοκτησία άλλου*)

και η άδεια από την πολεοδομία…

 

PDF Image
PDF Image
PDF Image
PDF Image

(*) Ανανέωση 13:30 Τετάρτη 31 Ιαν. 2018: Άλλη μια διευκρίνηση που έφτασε πριν λίγο στην εφημερίδα μας είναι ότι το κομμάτι που είναι δεξιά του δρόμου είχε πουληθεί μετά την διάνοιξη σε ιδιώτη και στην συνέχεια το είχε απαλλοτριώσει ο Δήμος Ξάνθης για να κάνει πάρκο στην περιοχή μαζί με ένα διπλανό οικόπεδο. Η διαδικασία αυτή δεν προχώρησε και ο ιδιώτης το διεκδικεί (στα δικαστήρια) για να το πάρει πίσω…  (άρα μέχρι την τελεσίδικη απόφαση των δικαστηρίων πιθανότατα το κομμάτι αυτό ανήκει στον Δήμο Ξάνθης ως κοινόχρηστο)

 

Σχετικά Άρθρα