Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη η διημερίδα του ΕΒΕ «Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους»,

 TAN_0441 TAN_0387 TAN_0399 TAN_0417 TAN_0431 TAN_0437

Στις 10 & 11 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης η διημερίδα με τίτλο: «Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους». Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρόνια που διοργανώνεται παρόμοια εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της περιοχής μας, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς. Θρησκευτικό, πολιτιστικό, φυσικό, γαστρονομικό, πολυπολιτισμικό αλλά και ιδανικό για εξωτερικές δραστηριότητες δράσης. Στη διημερίδα πήραν μέρος τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, Αγγλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σερβία, Ρουμανία και την Ιταλία.

Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, λέγοντας… «Να φας αχέλι της Μπουρούς. Να πιεις κρασί της Ξάνθης και να φιλήσεις Ξανθιανή ποτέ να μην πεθάνεις». Συνεχίζοντας τόνισε ότι : «Εμπράκτως στηρίζουμε τον εθνικό στόχο καθιστώντας τον τουρισμό σε στρατηγικό τομέα ανάπτυξης της εποχής μας. Δημιουργούμε τρία τουριστικά προϊόντα εστιάζοντας στην ιστορικότητα του τόπου προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την περιοχή μας σε σημαντικό τουριστικό προορισμό. Έχουν ως πηγή έμπνευσης την ιστορία αυτού του τόπου. Ξεκινώντας από το μυθικό Ηρακλή, συνεχίζοντας την εποχή του μεσαίωνα και του Βυζαντίου με τους δόμους της Ιερουσαλήμ και καταλήγοντας στη νεότερη ιστορία με τους Δρόμους του Καπνού».

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 το πρόγραμμα για τους φιλοξενούμενους περιελάμβανε κατάβαση του ποταμού Νέστου με κανό καγιάκ, αλλά και ένα αυθεντικό παραδοσιακό Ελληνικό γλέντι στα Στενά του Νέστου στο χωριό Γαλάνη με συμμετοχή τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων που χόρεψαν μαγευτικά, και πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι παρουσίασαν θαυμάσιες τοπικές γεύσεις και εδέσματα.

Στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο της Γαλάνης- Τοξοτών πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση προβολής της παράδοσης, των ηθών και εθίμων, του πολιτισμού και της γαστρονομίας του τόπου μας, με τη συμμετοχή των παρακάτω πολιτιστικών Συλλόγων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:

Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης

Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάνης

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωμνικού

Σύλλογος Ποντίων Ίμερας Ξάνθης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπάνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ολβίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαγγάνων

Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Διομήδειας

Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκόπετρας

Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρωδάτου «Οι Απίθανοι»

Σύλλογος Γυναικών Γενισέας

Σύλλογος Γυναικών Βαφεϊκων

Ταβέρνα «Τα Τέμπη του Νέστου»

Ταβέρνα «Μεζεδο…ποιήματα»

Αβραμίδου Σοφία

Πετροπούλου Ελένη- Ξενώνας «Κοκκύμελον»

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την πολύτιμη παρουσία τους στο χώρο των εκδηλώσεων:

ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης

Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Παράρτημα Ξάνθης

Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Δήμο Ξάνθης

Δήμο Τοπείρου

Δήμο Αβδήρων

Ευχαριστούμε επίσης τη ΔΕΗ Ξάνθης που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κατόρθωσε να ηλεκτροδοτήσει την εκδήλωση με επικεφαλή του συνεργείου τον κ. Στέργιο Κουραμίδη. Τέλος, ευχαριστούμε το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε, αγκάλιασε με αγάπη και συμμετείχε με πολύ κέφι στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα της περιοχής αποδεικνύοντας την επιθυμία όλων μας να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί το μοναδικό σε κάλλος, στολίδι των Τεμπών του Νέστου σε παγκόσμιο επίπεδο.

TAN_0821 TAN_0829 TAN_0718 TAN_0735 TAN_0736 TAN_0738 TAN_0747 TAN_0758 TAN_0774 TAN_0794 TAN_0812

Σχετικά Άρθρα