slider Τελευταία Νέα

Επιτέλους… αξιοποίηση του τουριστικού του Φαναρίου!! Φωτογραφίες από τα σχέδια

Η είδηση ότι αναπλάθεται το οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ μας εξέπληξε ευχάριστα αφού για πολλά χρόνια και εμείς αλλά και πολλοί Ξανθιώτες επέλεγαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο φανάρι αφού ήταν αγαπημένο μέρος για μπάνιο ή φαγητό…

Αναπλάθεται το οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η ανάπλαση και ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών του οικοτουριστικού πάρκου στο Φανάρι Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.359.950 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Το έργο αφορά  στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Φανάρι Ροδόπης, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος και των υποδομών του καθώς και την κατασκευή νέωνυποδομών που θα βελτιώσουν τη λειτουργία τουοικοτουριστικού πάρκου όπως αναψυκτήριο, χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, ειδικοί διάδρομοι πρόσβασης ΑΜεΑ στη θάλασσα, δημιουργία κέντρου υποδοχής και πληροφόρησης, διαμόρφωση παιδικής χαράς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Παράλληλα, θα γίνουν φυτεύσεις κατά μήκος της επαρχιακής οδού, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κέντρου υποδοχής, παρεμβάσεις προστασίας και εμπλουτισμού της βλάστησης, σχεδιασμός περιηγητικών διαδρομών για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον και τοποθέτησηπινακίδων με πληροφορίες για τον υδροβιότοπο της περιοχής.

Πηγή Χρόνος.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα