slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Επιστροφή στην «κανονικότητα»…

Την Τετάρτη 23/1/18 στη Ξάνθη, όπως και σε άλλες πόλεις έβρεξε καταρρακτωδώς για αρκετή ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής του ΔΠΘ να βρουν τη σχολή τους πλημμυρισμένη για άλλη μια φορά, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια όταν….  βρέχει.

Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται σε μια σειρά προβλήματα που οι φοιτητές της Ξάνθης έχουν αντιμετωπίσει απ’ την αρχή και της φετινής χρονιάς όπως ήταν το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες (όπου οι αιτήσεις ήταν πολύ περισσότερες απ’ τα διαθέσιμα δωμάτια), η συνθήκες διαβίωσης στις Εστίες σχετικά με τη συντήρηση των κτηρίων αλλά και συχνές βλάβες που προκύπτουν (έλλειψη ζεστού νερού, έλλειψη καλοριφέρ κ.α.), η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσχη των Εστιών όπου 4 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους μετά τα Χριστούγεννα και το μέλλον είναι αβέβαιο κ.α.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή τη κατάσταση!

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να εμφανίζεται μέσα στη συγκεκριμένη σχολή αλλά δεν ξεκινάει απ’ αυτήν. Η Παιδεία, όπως και η Υγεία του λαού μας, συνολικά οι κοινωνικές παροχές, θεωρούνται κόστος και για τη σημερινή αλλά και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν κοινό παρονομαστή στη πολιτική τους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός απ’ την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, ο οποίος διατηρεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα χρήματα που προορίζονται για την Παιδεία (τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατά 65%), αυξάνει κατά 1 δις τους φόρους για το λαό, μειώνει τα χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές παροχές και την ίδια στιγμή μειώνει τη φορολογία για τους μεγαλοβιομήχανους από 29% σε 28% (κάθε χρόνο θα μειώνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα) και επιδοτεί με κρατικό χρήμα το μερίδιο των ασφαλιστικών εισφορών που θα έπρεπε να καλύπτουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που θεωρεί κόστος τις ανάγκες του λαού, κατά συνέπεια και των φοιτητών  είναι και το γεγονός ότι ενώ ζούμε το 2019 και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για υψηλού επιπέδου σίτιση, στέγαση και υποδομές στις σχολές εμείς βιώνουμε αυτή τη κατάσταση.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» που θέλουν να μας πλασάρουν οι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια της. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα είναι πεισματάρικα! 

Η νεολαία δε συμβιβάζεται με αυτήν την «κανονικότητα»!!

Η ανέγερση νέου κτηρίου Αρχιτεκτονικής αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου και παρά τις αμέτρητες δεσμεύσεις και υποσχέσεις η κατάσταση παραμένει ως έχει!

Το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και συνολικότερα η ζωή της νεολαίας που παλεύει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει κριτήριο αγώνα και διεκδίκησης των φοιτητών καθώς και ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, είτε αυτές αφορούν τις Ευρωεκλογές, στις τοπικές – περιφερειακές, στις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν. Να μη δώσει νομιμοποίηση με τη ψήφο της ούτε στη ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και στη ΝΔ, να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Να κάνει η νεολαία τη διαφορά  ενισχύοντας και στις κάλπες και στους αγώνες το ΚΚΕ που ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό και πάντοτε, σταθερά βρισκόταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση του ΔΠΘ να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα να λυθεί οριστικά το κτηριακό πρόβλημα του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής, πράγμα που θα γίνει μόνο με την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για ανέγερση νέου κτηρίου. Ως τότε να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης προκειμένου να μην επαναληφθεί τέτοιο απαράδεκτο φαινόμενο! 

Τομεακή Οργάνωση ΞΑΝΘΗΣ ΚΝΕ

Σχετικά Άρθρα