Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Επισκέψεις από την νέα ΝΟΔΕ Ξάνθης σε Εργατικό Κέντρο και Δήμαρχο Μύκης

Με επισκέψεις στον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης κύριο Κώστα Χατζηελευθεριάδη, στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και τον πρόεδρο κύριο Μπεμπεκίδη Άγγελο και στον Δήμαρχο Μύκης κύριο  Καπζά Τζεμίλ την Τετάρτη 12 Μαΐου  ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των επισκέψεων των μελών της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης, σε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον κ. Χατζηελευθεριάδη, αποτέλεσαν τα προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και γενικότερα του αγροτικού κόσμου του τόπου μας. Προβλήματα, τα οποία αναμένεται να ενταθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο μεταξύ άλλων δυσμενών μέτρων φορολογεί τις αγροτικές επιδοτήσεις και τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές καταργώντας συνάμα τον ΟΓΑ.

Αργότερα, ο κύριος Μπεμπεκίδης και τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ανέλυσαν τα σοβαρά προβλήματα του εργατικού δυναμικού της πόλης μας, με κυριότερο όλων την καλπάζουσα ανεργία και την έλλειψη προοπτικής βελτίωσης της επικρατούσας κατάστασης. Μιας κατάστασης, η οποία με βάση την καταστροφική για την αγορά αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής, στερεί πολύτιμους πόρους από το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

node mhkh

Τέλος, ο κ. Καπζά αναλύοντας διεξοδικά τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μύκης, κατέστησε κατανοητό ότι η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει διαρκώς προκλήσεις με σκοπό την ορθή εκτέλεση του έργου της.  Για πολλοστή φορά κατέστη πρόδηλο, ότι πως αναλύεται και στην «Συμφωνία αλήθειας» για ελευθερία και αλληλεγγύη που εξέδωσε τον Απρίλιο του 2016 η Νέα Δημοκρατία και περιλαμβάνει τις  πρώτες 25 προτάσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, είναι άμεση ανάγκη η εφαρμογή ενός ευρύτερα αποκεντρωμένου μοντέλου διοίκησης, μέσω της ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη ΝΟΔΕ  Ξάνθης

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

Κιατίπης Νικόλαος                                   Πατεράκης Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα