Γενική

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΙΣ Π. ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς

Αρκετά επικίνδυνη κρίνεται η διασταύρωση των οδών Σαγγάριου και Αλικαρνασσού στις Παλιές Εργατικές Κατοικίες. Η περιοχή είναι πλέον αρκετά πυκνοκατοικημένη, λόγω της ανοικοδόμησης που παρατηρείται εκεί και η κίνηση των οχημάτων αυξάνεται συνεχώς. Το θέμα θίχτηκε ξανά μέσα από την εφημερίδα μας, αλλά η κατάσταση δε βελτιώθηκε, όπως λένε οι κάτοικοι. Οι διερχόμενοι οδηγοί κατευθύνονται στις δύο οδούς, με ταχύτητα υπέρ το δέον, αγνοώντας τις πινακίδες της τροχαίας, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις το μικροατυχήματα να είναι αναπόφευκτα. Προτεραιότητα, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές πινακίδες της τροχαίας, δίνεται στους οδηγούς, οι οποίοι κινούνται στην οδό Αλικαρνασσού. Η συγκεκριμένη οδός όμως, είναι μικρότερου πλάτους από τη οδό Σαγγάριου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνται στην οδό Σαγγάριου, να αγνοούν ή να μη βλέπουν το «στοπ» και να περνούν τη διασταύρωση, χωρίς να ελέγξουν δεξιά και αριστερά, νομίζοντας ότι έχουν προτεραιότητα. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν αρκετά μικροατυχήματα, καθώς και εντάσεις μεταξύ διερχόμενων οδηγών.
«Μερικές φορές γινόμαστε μάρτυρες μικροατυχημάτων και μικροεντάσεων, αίτιο των οποίων είναι η προτεραιότητα στη διασταύρωση των οδών Σαγγάριου και Αλικαρνασσού. Οι κινούμενοι οδηγοί στην οδό Σαγγάριου δε δείχνουν την πρέπουσα προσοχή, παρασυρόμενοι ίσως από το πλάτος του δρόμου και νομίζοντας ότι έχουν προτεραιότητα περνούνε τη διασταύρωση απρόσεκτα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ας βρούνε κάποιο τρόπο να αλλάξουν την κυκλοφορία, γιατί κάποια στιγμή θα είναι πολύ αργά. Εξάλλου ο δρόμος με τη μεγαλύτερη κίνηση είναι η οδός Σαγγάριου, δηλαδή αυτός ο δρόμος που έχει το «στοπ». Παλιότερα, μια κοπέλα σε μηχανάκι, πήγε στο νοσοκομείο, ύστερα από το τρακάρισμα με το αυτοκίνητο. Εκτός αυτό, οι οδηγοί τρέχουν και φοβόμαστε και για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Οι αρμόδιοι φορείς, ας κάνουν ό,τι μπορούν», λένε οι κάτοικοι της περιοχής.
Οι ρυθμιστικές πινακίδες είναι καθαρά ορατές από τους διερχόμενους οδηγούς, που κινούνται στην οδό Σαγγάριου, αλλά πολλές φορές αγνοούνται, με αποτέλεσμα τις μικροεντάσεις και τα μικροατυχήματα. Η περιοχή γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με την κίνηση των οχημάτων να αυξάνεται συνεχώς, λόγω και της ύπαρξης των σχολικών μονάδων, που λειτουργούν στο συνοικισμό. Παλαιότερα, έλαβαν χώρα και πιο σοβαρά τροχαία, κυρίως με μηχανάκια, σε κάποια από τα οποία, οι επιβαίνοντες στα δίκυκλα οχήματα, τραυματίστηκαν αρκετά σοβαρά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλό είναι να επανεξετάσουν την κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις και αλλαγές, αν είναι αυτές εφικτές, πριν να είναι αργά.

Σχετικά Άρθρα