Γενική

Επικηρύξανε κυνηγό ψαραετού στον Έβρο

Για 10.000 ευρώ από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας- Θράκης

Το ποσό των 10.000 ευρώ δίνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας- Θράκης ως αμοιβή σε όποιον με τις πληροφορίες του οδηγήσει στη σύλληψη και οριστική καταδίκη του ασυνείδητου οπλοφόρου, ο οποίος πυροβόλησε και τελικά σκότωσε ψαραετό στην περιοχή του ποταμού Έβρου.
Ο ψαραετός (Pandion haliaetus) εντοπίστηκε νεκρός από Βρετανούς παρατηρητές πουλιών ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα του Έβρου, το πουλί ήταν πυροβολημένο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια αυτή και έχει προβεί στην επικήρυξη του δράστη με 10.000 ευρώ, ενώ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι: «Το περιστατικό αυτό αφορά είδος του οποίου το κυνήγι απαγορεύεται και έλαβε χώρα σε περιοχή που επίσης το κυνήγι απαγορεύεται. Τονίζουμε πως είναι λάθος να συνδέεται η ενέργεια ενός ασυνείδητου οπλοφόρου με το κυνήγι. Η παρουσία του κυνηγού στην ακριτική αυτή περιοχή και η θηροφύλαξη που οι κυνηγετικές οργανώσεις παρέχουν, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, αποτελούν εχέγγυα για την αποτελεσματική προστασία του υγροτόπου και της ορνιθοπανίδας του».
Επικοινωνία: Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας- Θράκης Τηλ : 2310477128

Σχετικά Άρθρα