Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Επίσημο: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε όλο τον Νομό Ξάνθης με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και παρέμβαση του Δημάρχου Μπ. Δημαρχόπουλου (Νέα ανανέωση)

narkotika sxoleio

Κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή τα Σχολεία σε όλο τον Νομό Ξάνθης, όπως γινόταν κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν το καρναβάλι μας. Αν και υπήρχαν στην αρχή εισηγήσεις περί του αντιθέτου τελικά με Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης Μπ. Δημαρχόπουλου αλλά και την θετική εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης αποφάσισε και υπογράφει αυτήν την ώρα την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλο τον νομό Ξάνθης για αύριο Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη 14:38

Διευκρινίζουμε ότι η απόφαση για την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των σχολείων αύριο Παρασκευή πάρθηκε ΜΕΤΑ το κλείσιμο των σχολείων. Άρα δεν ισχύουν όσα είπαν οι καθηγητές στα παιδιά κατά την διάρκεια των μαθημάτων… Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη Περιφερειάρχη και Δημάρχου στις 14:30 σήμερα Πέμπτη!!!

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη 15:00

 

Διευκρίνηση δεύτερη: Επειδή μας παίρνουν αρκετά τηλέφωνα σας αναφέρουμε ότι η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ αναφέρετε στο κλείσιμο ΟΛΩΝ των ΣΧΟΛΙΚΩΝ μονάδων στον νομό Ξάνθης σε όλους τους Δήμους. Δηλαδή Μύκη, Τόπειρο, Άβδηρα και Ξάνθη. Η πρωτοβουλία για την συνέχιση του «εθίμου» των κλειστών σχολείων την τελευταία Παρασκευή του Καρναβαλιού πάρθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη επειδή αλλιώς θα έπρεπε ο κάθε δήμαρχος να λάβει από μόνος του απόφαση για τον δήμο του. Για τον λόγο του ότι ήταν αδύνατο τελευταία ημέρα να συνεννοηθούν οι τέσσερεις δήμαρχοι, ο Γ. Παυλίδης «πήρε πάνω του» το θέμα και αφού μίλησε με Δημαρχόπουλο και Μελισσόπουλο (περιφ. Διευθυντή εκπαίδευσης) αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για αύριο Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου σε όλη την ΠΕ Ξάνθης

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη 15:55

 

Και η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη η οποία κοινοποιήθηκε και στα σχολεία αλλά και στα ΜΜΕ, αναφέρει:

Επειδή οι Θρακικές λαογραφικές εορτές (καρναβάλι Ξάνθης) είναι ευρέως διαδεδομένος θεσμός, με μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών, βαθειά θεμελιωμένος στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με ιστορική διαδρομή 50 ετών.

Επειδή η συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητη όχι τόσο για τις γιορτές κυρίως για τους ίδιους, ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και ως καθιερωμένη εθιμικά πρακτική, για την διευκόλυνση της οποίας επί 10ετίες αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων.

Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της ευρείας συμμετοχής των μαθητών που θα οδηγήσει στην αποδόμηση της σχολικής λειτουργίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/βθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την 20/02/2015 λόγω ειδικών εκτάκτων, υπό ευρεία έννοια, συνθηκών.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη 16:00

apofash klhshmo sxoleion

 

Σχετικά Άρθρα