slider Μειονότητα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Επίθεση του ABTTF στους Συριζαίους βουλευτές… διαβάστε την προκλητική επιστολή του προέδρου Χαλίτ Χαμπίπογλου

Πόσο προστατεύουν τα συμφέροντά μας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε στείλει με τις ψήφους μας στην Αθήνα?

Αγαπητοί Τούρκοι της Δυτικής Θράκης,

Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο ” Καιρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πει να «Σταματήσει» η συνεχιζόμενη λανθασμένη πολιτική πάνω στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης” είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάρη σε μας είχε τις περισσότερες ψήφους από την περιοχή μας στις δύο τελευταίες εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα και αντί να μεταχειρίζεται τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης με τιμή, αφήνει πάντα τις χορδές στον μικρό συνεργάτη του δεξιά ΑΝΕΛ.

Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας, η Ελλάδα, αγωνίζεται εδώ και χρόνια για να καταστρέψει την εκπαιδευτική αυτονομία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Παρά το γεγονός ότι η εκπαιδευτική μας αυτονομία εξασφαλίζεται από συμφωνίες, όλα τα πολιτικά κόμματα που έχουν έρθει στην εξουσία ανεξάρτητα από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει δικά τους συμφέροντα, παίζοντας με το σχολικό μας σύστημα σαν να ήταν κρατικές σχολές.

Εάν αποδεχτούμε την εκπαιδευτική μας αυτονομία ως κάλυμμα, κάθε κυβέρνηση με τη θέληση της έχει κόψη, ράψει και μπάλωσε με διαφορετικά υφάσματα.

Τι έγινε στο τέλος? Αυτό το κάλυμμα έχει βγει πλέον από εμάς. Έχει γίνει ένα μπαλωμένο κάλυμμα των κυβερνήσεων της Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Λοιπόν, εμείς τι κάνουμε; Από τα κόμματα των πλειοψηφίων, στέλνουμε στο κοινοβούλιο, εκλέγοντας τους Τούρκους που είναι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ως βουλευτές μας.

Αναμένουμε από τους βουλευτές μας να εκφράσουν τα προβλήματά μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και θέλουμε να πάρουν ρόλο στη διαχείριση της χώρας μας ως ανάγκη δημοκρατίας, επιλέγοντας το κοινοβούλιο για να ενισχύσει την ευημερία της χώρας μας και τη περιοχή μας.

Ωστόσο, βιώνουμε οδυνηρά εδώ και πολύ καιρό ότι ο λογαριασμός του σπιτίου δεν ταιριάζει στο παζάρι.

Δεν υπήρξε πρόοδος στην ευημερία της Δυτικής Θράκης.

Δεν μπορούμε να βρούμε καμία θέση στο δημόσιο ή κρατικό όργανο υπήρχε και υπάρχει η αδικία σε αναλογία με τον αριθμό του τουρκικού πληθυσμού της Δυτικής Θράκης στην περιοχή.

Οι δήμαρχοι μας, οι μουφτήδες, , τα στελέχη του κόμματός μας καλούνται συνεχώς στα τμήματα για ανάκριση. Ειδικά όταν οι εκπρόσωποί μας καλούνται για ανάκριση, δεν έχουμε δει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να πουν “Σταματήστε, τι γίνεται;”

Τα δημοτικά μας σχολεία πάρα που δεν είναι κρατικά σχολεία, δυστυχώς δεν βρήκαμε τους βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ που τους ψηφίσαμε να πουν “Τι κάνετε, σταματήστε εκεί;” στο κλείσιμο σχολείων.

Όταν παραμένουν αναπάντητες οι αιτήσεις  για το άνοιγμα του νέου γυμνασίου και λευκείου δεν είδαμε αυτούς τους βουλευτές να λένε: “Γιατί δεν λαμβάνονται υπόψη στα αιτήματά μας;”

Λόγο τον μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού Αρριανών και Ιάσμου και πλήρως το πληθυσμό της Μύκης είναι τούρκοι όταν εμποδίζεται η πρόσληψη Τούρκων υπαλλήλων που κυριαρχούν στη γλώσσα του λαού που ζουν στην περιοχή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν τούτο το λόγο;

Έτσι, αυτοί οι βουλευτές μας, δεν είναι εκπρόσωποι της κοινωνίας μας; Δεν τους επέλεξε η κοινωνία μας;

Κανένα από τα προαναφερθέντα γεγονότα δεν αντέδρασαν οι βουλευτές που στείλαμε στο κοινοβούλιο παρόλο αυτά και τώρα επέκριναν δημοσίως, επισημαίνοντας διάφορους λόγους για τη διοίκηση του δευτεροβάθμιου Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ξάνθης και την ένωση δασκάλων ΕΠΑΘ της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Προφανώς, οι κυβερνώντες μας βουλευτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διοίκησης, η οποία εξακολουθεί να αγνοεί τα δικαιώματα και τις επιθυμίες της μειονότητας μας. Αυτό το έχουν αποδείξει με την τελευταία ανακοίνωση τους στο δελτίο τύπου.

Δεν βρίσκω άλλη λέξη να πω, έλεος.

Τελειώνοντας τα λόγια μου θα ήθελα να σας ευχηθώ καλές διακοπές και καλές διαμονές, επιθυμώντας καλή αντάμωση από τη Γερμανία στη Δυτική Θράκη, στην πατρίδα σας ή σε όλους τους φίλους που θα πάνε σε άλλες χώρες.

Με εκτίμηση και χαιρετισμούς.

 

Χαλίτ Χαμπίπογλου

Πρόεδρος της ABTTF

 

 

σ.ε. Ο χαρακτηρισμός των μουσουλμάνων της Θράκης ως Τούρκους είναι πάγια τακτική του προέδρου και της ABTTF και την αφήσαμε την επιστολή απείραχτη για να διαπιστώσει ο καθένας σας τι συμβαίνει στην κατά τα άλλα ήρεμη κοινωνία μας…

Σχετικά Άρθρα