Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Επίθεση κατά του Σύριζα από τον Τέρενς Κουίκ: «Η Τουρκική γλώσσα δεν θα μπει στα νηπιαγωγεία της Θράκης»

terens koyik

Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της νέας περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έκανε πριν λίγες μέρες από την πόλη μας, τις εξής δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ορισμένες εξελίξεις, για τις οποίες αγωνιζόμαστε από πολύ κοντά και οι ΑΝΕΛ και ο Περιφερειακός Συνδυασμός μας.

Πρώτα απ όλα ξεκαθάρισε το αυτονόητο. Η τουρκική γλώσσα δεν θα μπει στα νηπιαγωγεία της Θράκης, όπως πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτησαν ΚΑΙ μπροστά μου από τον Υπουργό Παιδείας, προχτές εδώ στην Ξάνθη, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μουσουλμάνοι Βουλευτές.

Είναι αυτό που μεθοδεύει ΚΑΙ το Προξενείο με τους δικούς του ντόπιους μηχανισμούς.

Αλλά μετά την εδώ επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και τις σαφείς απαντήσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Καλαντζής, στο θέμα μπήκε τελεία και παύλα.

Επίσης χαίρομαι που έπιασαν τόπο και οι προσπάθειές μας, με εισήγηση του Πομάκου Πολιτευτή μας Ιρφάν Μεχμεταλή, ενός Ελληνάρα με τα όλα του, να λειτουργήσει Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Μάνταινα.

Το είχα κάνει Ερώτηση στη Βουλή και το εξήγγειλε προχθές ο Υπουργός, που σημαίνει ότι 27 Πομάκοι, από 19 έως 45 ετών, θα επιστρέψουν στα θρανία για να να τελειώσουν το Σχολείο.

Την Μάνταινα επισκέφθηκα σήμερα μαζί με τον Ιρφάν, τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημήτρη Δούζη και την εκπρόσωπο Τύπου του Συνδιασμού μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Βίκυ Μουντζούρη.

Τέλος, αφήνω στη κρίση των Ελλήνων πολιτών, τα εξής δύο περιστατικά, που συνδέονται με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στη Θράκη:

Α’: Όταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσαν για την αναβάθμιση της Παιδειάς στη Θράκη, φυσικά μέσα από τη δική τους σκοπιά, ζήτησαν από τον Υπουργό να ισχυροποιηθεί η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των μουσουλμάνων.

«Ποιά είναι η μητρική γλώσσα;», ρώτησα.

«Φυσικά, η Τουρκική», μου απάντησαν.

«Και γιατί πρέπει οι Πομάκοι, οι Έλληνες, οι τοξοβόλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να μαθαίνουν τουρκικά, όταν, μάλιστα, όπως επίμονα ζητούν, ως δεύτερη γλώσσα θέλουν να μαθαίνουν τα πομακικά;» ξαναρώτησα.

Η απάντηση ήταν απίστευτη: «Να κάνουμε δημοψήφισμα να δείτε;»

Β’: Στη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας στη Ξάνθη, προσκαλώντας όλους τους εκλεγμένους Θρακιώτες Βουλευτές, εμφανίστηκαν από τους επίμαχους νομούς Ξάνθης – Ροδόπης, που «γκριζάρισε» το Προξενείο με το ΚΙΕΦ (DEB) στις ευρωεκλογές, ΜΟΝΟ οι μουσουλμάνοι. Έλειπαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ χριστιανοί Βουλευτές. Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την παρουσία δώσαμε ΜΟΝΟ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου (Τομεάρχης Παιδείας) η οποία και εξέδωσε σχετικό Δελτίο τύπου, Μαρίνος Ουζουνίδης (Βουλευτής Έβρου) και εγώ, με τη διπλή ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας και ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συμβούλου».

Σχετικά Άρθρα