Κι όμως είναι η Ξάνθη Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Επίθεση εναντίον του Καναλιού 6 τη νύχτα. Άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία του τηλεοπτικού σταθμού

20140908_164236 2014-09-08 13.42.11 2014-09-08 13.42.32 2014-09-08 13.42.49 20140908_162134

Άγνωστοι δράστες το βράδυ της Κυριακής πέταξαν τούβλα, τυλιγμένα σε νάυλον, εναντίον της τζαμαρίας με αποτέλεσμα να σπάσει και να προκληθούν υλικές ζημιές στο τζάμι και στο εσωτερικό των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη ενώ η Αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, πρόκειται να αξιοποιήσει και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που έχει καταγράψει την επίθεση. Από τη ζημιά που προκλήθηκε, πιθανολογείται ότι οι δράστες δεν ήταν απλώς διερχόμενοι αλλά χτύπησαν τον τηλεοπτικό σταθμό εξ επαφής.

Έχει στοχοποιηθεί στο παρελθόν

Οι εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 6 βρίσκονται στο κέντρο της Ξάνθης, στην οδό 28ης Οκτωβρίου και στεγάζουν επίσης την εφημερίδα ΤΟΛΜΗ και το XanthiPress.gr

Στο παρελθόν

Υπήρξαν κάποιες απειλές για διάφορα θέματα, όπως για την πρωτοβουλία του να μεταδίδει Σύντομα Δελτία Ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα για τους πολίτες της μειονότητας, αλλά οι υπεύθυνοι του σταθμού δηλώνουν ότι δεν έχει πρόσφατα υπάρξει κάποια έμμεση ή άμεση απειλή που θα μπορούσε να συνδέσει την επίθεση με αυτό το γεγονός.

Κ. Κανάτας / Διευθυντής: Το Κανάλι 6 δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

Ο Διευθυντής του Σταθμού Κώστας Κανάτας δήλωσε: Είναι γνωστό ότι ο σταθμός μας έχει βρεθεί στο στόχαστρο από διάφορες ομάδες ή συμφέροντα που ενοχλούνται από τη λειτουργία μας και τη μετριοπαθή ενημέρωση χωρίς αποκλεισμούς και ακρότητες. Η επίθεση, που είναι ξεκάθαρα ενέργεια εκφοβισμού, πρέπει να καταδικαστεί από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Το Κανάλι 6 δεν τρομοκρατείται από παρόμοιες ενέργειες και δεν μπορεί να φιμωθεί από όσους θεωρούν ότι θα ανακόψουν την εικοσαετή πορεία μας, που υπήρξε ξεκάθαρη, σταθερή και στον άξονα της προάσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της ενημέρωσης. Παραμένουμε στις επάλξεις και συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία, μέσα σε συνθήκες δύσκολες και, όπως φαίνεται, επικίνδυνες.

Σχετικά Άρθρα