Αθλητικά Τελευταία Νέα

Επέστρεψε η αποστολή του εργαστηρίου TAICHI CHUAN της ΦΕΞ από την Ταϊβάν

tai chi fex

Επέστρεψε η αποστολή του Εργαστηρίου από την Ταϊβάν όπου συμμετείχε σαν μοναδική ελληνική αποστολή στο 5 ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tai Chi Chuan που διεξήχθη στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2014 στο στάδιο Taipei Arena της Ταϊπέι.

Η παρουσία των μελών του Εργαστηρίου υπήρξε σημαντική και έφερε ανάλογα επιτυχή αποτελέσματα με σύνολο 2 Αργυρά μετάλλια, 1 Χάλκινο, 1 Τέταρτη Θέση και ένα βραβείο Excellence.

Επίσης ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κος. Huang, Yu-Sheng απένειμε στην υπεύθυνη του Εργαστήριου Tai Chi Chuan της ΦΕΞ το βραβείο – αναμνηστική πλακέτα  Oustanding Prize στα πλαίσια της βράβευσης ξένης συμμετοχής ομάδας και διεθνούς εκπροσώπησης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

Έμη Χατζηπαναγιώτη, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Tai Chi της ΦΕΞ, στα Ατομικά σε 3 κατηγορίες

Individual Forms Competition Sequence

a.. 13 FormYang Style, 2η Θέση Αργυρό μετάλλιο

b.  45 Form – other Yang’s Form, 4η Θέση

Individual Weapons Competition Sequence

38 Form Gong Fu Fan (βεντάλια), 3η Θέση Χάλκινο Μετάλλιο

Χαριτίνη Καρακατσάνη, 2 Ατομικά:

Individual Forms Competition Sequence

a.. 13 FormYang Style, 2η Θέση Αργυρό μετάλλιο

Wudang 5 Steps Tai Chi Chuan – other Yang’s Form, Βραβείο Excellence

Διοργανωτές του Πρωταθλήματος είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Tai Chi Chuan (World Tai Chi Chuan Federation), το Τμήμα Αθλητισμού της Ταϊπέι (Department of Sport, Taipei City Government) και η Εθνική Ένωση Tai Chi Chuan της Ταϊβάν της Δημοκρατίας της Κίνας (National Tai Chi Chuan Association, Taiwan, R.O.C).

Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν τα Παραρτήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Tai Chi Chuan, τα Παραρτήματα της Εθνικής Ένωσης Tai Chi Chuan και ομάδες Tai Chi Chuan από όλο τον κόσμο.

Σκοπός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι η διάδοση του πολιτισμού και της δεξιοτεχνίας του Tai Chi Chuan καθώς και η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου Δικτύου στο οποίο θα συνεργάζονται, θα συναντιούνται και θα ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους ασκούμενοι του Tai Chi Chuan από όλο τον κόσμο.

Στο φετινό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 41 χώρες με τις αντίστοιχες ομάδες τους. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε φέτος από το Εργαστήρι Tai Chi Chuan της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Tai Chi Chuan.

Η αποστολή μας έτυχε μεγάλης υποστήριξης, σεβασμού και αποδοχής από τους διοργανωτές ενώ συγκινητική ήταν η προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν να ανταλλάξουν εμπειρίες  και εντυπώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Η ευγενής άμιλλα, το Ήθος των αγωνιζομένων  και το πνεύμα του Ευ Αγωνίζεσθαι ήταν διάχυτο και εμφανές σε κάθε στιγμή της Παγκόσμιας Γιορτής του Tai Chi Chuan, γεμίζοντας την καρδιά μας με ανεπανάληπτες στιγμές και συναισθήματα.

Ευχαριστούμε και πάλι για την ηθική και υλική υποστήριξη τον επίσημο χορηγό μας Κτήμα Βουρβουκέλη και τα Figli Sports για το αθλητικό υλικό που μας παρείχαν.

Ραντεβού σε δύο χρόνια στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tai Chi Chuan 2016 στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.

Σχετικά Άρθρα