Ατζέντα Τελευταία Νέα

ΕΟΣ Ξάνθης: Αυτήν την Κυριακή πεζοπορούμε στην Πασχαλιά μέσω Καστανωτού

 eos xanthis (2) eos xanthis (1) eos xanthis eos xanthis (4) eos xanthis (3)

Μια υπερ-απαιτητική αλλά φανταστική πορεία, σε τοπία που λίγοι έχουν την τύχη να δουν, πραγματοποίησε ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης την Κυριακή 26 Απριλίου.

Τα είχε όλα! Λιακάδα, χιόνι και βροχή- ευτυχώς για λίγο. Τελικά, ξεκινώντας από το Δασικό χωριό (αντί γέφυρας Λεωνίδα) λόγω κακής κατάστασης των χωματόδρομων, η διαδρομή έγινε αρκετά μεγαλύτερη, σε χιλιόμετρα και ώρες παρόλο που έγιναν αλλαγές στο αρχικό σχέδιο. Κάποιοι από την παρέα κουράστηκαν αρκετά αλλά σίγουρα αυτό που θα θυμούνται στο τέλος θα είναι τα μωβ λιβάδια!!

Συμμετείχαν 20 ορειβάτες. Συνολικό μήκος: 31,5 χλμ. Χρόνος: 12 ώρες (με αρκετό χρόνο σε στάσεις), Συνολική ανάβαση: 1500 μ. Εικόνες: αμέτρητες…

ΥΓ. Ο χειμώνας ήταν πολύ σκληρός στην περιοχή αυτή. Σε αρκετά σημεία το χιόνι είναι ακόμα πάνω από μισό μέτρο, ενώ τα σπασμένα δέντρα αμέτρητα!
Για την Κυριακή 03/05/2015 ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης προγραμματίζει μια πεζοπορία- εκτός προγράμματος- σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς στην Πασχαλιά.

Η διαδρομή, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, ξεκινάει από το χωριό Χαλέπι και καταλήγει στην Πασχαλιά μέσω Καστανωτού. Το μεγαλύτερο μέρος της κινείται πάνω σε παλιό μονοπάτι το οποίο μάλιστα σε πολλά σημεία είναι καλντερίμι. Έχει μήκος περίπου 15 χλμ. χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες υψομετρικές διαφορές, είναι μέτριας δυσκολίας, κατάλληλη ακόμη και για παιδιά με κάποια σχετική εμπειρία και συνοδεία. Εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει χρονικά τις 5 ώρες μαζί με τις στάσεις…

Υπεύθυνος: Δημήτριος Τέτος (τηλ : 6936545658).

Σχετικά Άρθρα