Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εξετάσεις μοτοσικλέτας ΜΟΝΟ με ειδική στολή και κράνος

Εξετάσεις μοτοσικλέτας ΜΟΝΟ με ειδική στολή και κράνος. Ακόμα και για το δίπλωμα των 50κυβικών που πλέον είναι στην ευθύνη του γραφείου συγκοινωνιών και πρέπει να επισκεφτούμε σχολή οδηγών για την έκδοση του. Έχει μερικά χρόνια που υπήρχε ψηφισμένος ο νόμος αλλά υπήρξε από όλους μια ανοχή και μια περίοδος προσαρμογής.

Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν η εξέτασης των υποψηφίων οδηγών δικύκλων γίνεται με τις νέες προϋποθέσεις του νόμου. Οι υποψήφιοι οδηγοί μοτοσικλετών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με το Προεδρικό Διάταγμα στις εξετάσεις που θα δώσουν, θα πρέπει να φορούν εκτός του προστατευτικού κράνους κλειστού τύπου και το αντανακλαστικό γιλέκο, που χορηγούν οι σχολές οδηγών και προστατευτικό ρουχισμό και συγκεκριμένα μπουφάν, παντελόνι, γάντια και μπότες μοτοσικλέτας.

«Το κράνος πρέπει να είναι εγκεκριμένο και οι υποψήφιοι θα εξετάζονται φορώντας στολή στους νέους διάδρομους εξέτασης που έχουν δημιουργηθεί στο πάρκινγκ της XanthiFC», δηλώνει ο Αριστοτέλης, υπεύθυνος του καταστήματος moto Tamias που εισήγαγε και την καινοτομία της ενοικίασης στολών για τους υποψηφίους οδηγούς μοτοσικλέτας.

Με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα εισάγονται 14 κατηγορίες αδειών οδήγησης, που αντιστοιχούν στην ιπποδύναμη των οχημάτων, αρχής γενομένης από τα δίκυκλα μέχρι 50 κυβικών, που περνούν πλέον στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και όχι της Τροχαίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η έκδοση αδείας γίνεται πιο ακριβή, καθώς αυξάνουν οι ώρες πρακτικής άσκησης κατά 5 στα αυτοκίνητα και κατά 4 στα δίκυκλα. Πάντως όσοι κάτοχοι δικύκλων μέχρι 50 κυβικών θέλουν να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πρέπει πάλι (μέχρι τέλος Μαρτίου) να απευθύνονται προς το παρόν τουλάχιστον, στην Τροχαία Ξάνθης και να καταβάλουν το αντίτιμο των 18 ευρώ συνολικά (παράβολο Δ.Ο.Υ. 15 ευρώ και 3 ευρώ στην Τροχαία).

Η έκδοση νέας αδείας ή η αλλαγή παλαιάς οδήγησης δικύκλου από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών απαιτεί παράβολο 30 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και μία φωτογραφία διαβατηρίου.

Στολές προς ενοικίαση μπουφάν και παντελόνι, μοτοσικλέτας σε πολύ φιλικές τιμές μάλιστα θα βρείτε στο moto Tamias στην οδό Βουλγαροκτόνου 20 και στο τηλέφωνο 2541023575.

Σχετικά Άρθρα