Γενική

Εν καιρώ κρίσης η ΣΕΚΕ επενδύει στην Σταυρούπολη


Την Κυριακή ο Αλέκος Κοντός βρέθηκε στην Σταυρούπολη με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου
Το πρωί της Κυριακής ο Βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός συναντήθηκε στην Σταυρούπολη με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχο, τοπικούς παράγοντες και συνεταιριστές. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η ΣΕΚΕ στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης για τη συμβολαιακή καλλιέργεια του καπνού και την έναρξη κατασκευής της επένδυσης που πραγματοποιεί η εταιρία στην περιοχή του Ιωνικού.
Πιο συγκεκριμένα, Κοντός και Καραμίχος συνοδευόμενοι από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρη Αλεξιάδη, τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ Πάνο Ταρενίδη, τον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, τους Προέδρους των ΕΑΣ Ξάνθης και Καβάλας καθώς και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από το Δαφνώνα όπου είχαν συναντήσεις στο καφενείο του χωριού. Ακολούθως μετέβησαν στην οικία Μπαλτατζή στο Νεοχώρι. Εκεί ο υπεύθυνος του μουσειακού χώρου Γιάννης Δαδαλιάρης τους ξενάγησε στο χώρο- που έχει ανακαινιστεί και παραμένει άδειος- και εξήγησε το σχέδιο που υπάρχει για τη μετατροπή του σε μουσείο του Αλέξανδρου Μπαλτατζή.
Όπως αναφέρθηκε, το υλικό έχει ήδη συγκεντρωθεί και είναι πολύτιμο και απομένει η υλοποίηση της εγκατάστασης και των πολυμέσων και άλλων υλικών που απαιτούνται για την υλοποίηση της μουσειολογικής μελέτης που έχει «κολλήσει» στο χρηματικό ζήτημα. Από την πλευρά της ΠΑΣΕΓΕΣ ο Πρόεδρος Τ. Καραμίχος υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες η οργάνωση θα εγκρίνει ένα ποσό και σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση της ΣΕΚΕ θα γίνει εφικτή σύντομα η εγκατάσταση στο μουσείο, καθώς την άνοιξη σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην περιοχή, με την ευκαιρία του έτους συνεργατισμού.
Ακολούθως όλοι μεταφέρθηκαν στο Ιωνικό, στην έκταση όπου έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης της ΣΕΚΕ για τη δημιουργία ξηραντηρίων, φυτωρίου, σπορείων, φούρνων και αποθήκης, όπου θα καταλήγουν τα καπνά τύπου Virginia από τα πρώτα 20 συμβόλαια που έχει υπογράψει η ΣΕΚΕ με παραγωγούς της περιοχής. Το ύφος της επένδυσης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ ενώ αντίστοιχο είναι και το εισόδημα που υπολογίζουν οι υπεύθυνοι ότι θα κατευθυνθεί στην ορεινή περιοχή από την απόδοση των 1000 στρεμμάτων που θα καλλιεργηθούν με καπνά στην ευρύτερη περιοχή.
Στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή η σύναψη των συμβολαίων και η δημιουργία αυτής της επένδυσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παρουσία του και την υποστήριξη σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και πρόσθεσε ότι απόφαση της ΣΕΚΕ είναι στην επένδυση να απασχοληθούν μόνο επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από την περιοχή. Γενικότερα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή και της συνεργασία με τους φορείς των συνεταιρισμών και τους τοπικούς παράγοντες.
Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Πάνος Ταρενίδης, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες των εγκαταστάσεων που θα δημιουργηθούν και έχουν σαν στόχο όχι μόνο να συγκεντρώνουν τα καπνά αλλά να καθοδηγούν τους παραγωγούς και να τους προμηθεύουν με φυτά αρίστης ποιότητας, ανέφερε επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. κατάγονται από την περιοχή. Τη σημασία που έχει για την περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης και την τοπική οικονομία επεσήμανε και ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρέμβαση που επιχειρείται στην ορεινή περιοχή και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του σε κάθε προσπάθεια. Επισημοποίησε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ θα ενισχύσει οικονομικά την αποπεράτωση του Μουσείου Μπαλτατζή και ότι η περιοχή της Σταυρούπολης θα είναι μια από τις σημαντικές περιοχές όπου θα γίνουν εκδηλώσεις αλλά και συνεδρίαση του ΔΣ. της οργάνωσης στο πλαίσιο του έτους Συνεργατισμού, ως κοιτίδα του συνεταιριστικού κινήματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου Γρηγόρη Αλεξιάδη.

Σχετικά Άρθρα