slider Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακό το νέο τέμπλο της Αγίας Αικατερίνης στο γηροκομείο Ξάνθης| πριν λίγο η λιτανεία (φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο γηροκομείο Ξάνθης για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης σήμερα στις 5 η ώρα το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και περιφορά της εικόνας της Αγίας Ειρήνης στο γηροκομείο Ξάνθης παρουσία των εκπροσώπων του Μητροπολίτη Ξάνθης που απουσίαζε στην Αθήνα πατέρα Ιωακείμ Μουκάνου και του πατέρα Αντώνιου Βούλκου, του εφημέριου του ναού πατέρα Χρήστου, πολλών ιερέων, ιεροψαλτών σύσσωμου του ΔΣ του ιδρύματος, των νοσηλευτών και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε βράβευση των ευεργετών και των εθελοντών το ιδρύματος της οικογένειας Γεωργανά και της οικογένειας Χατζηστόικου!

Όλοι μετά απόλαυσαν ζεστό καφέ με εδέσματα, ενώ και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους ανακαινισμένους χώρους οι οποίοι από την τελευταία μας επίσκεψη έχουν αλλάξει ριζικά αφού ανακαινίστηκαν, μπήκε νέος εξοπλισμός, ωραία χρώματα στους τοίχους αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το νέο τέμπλο του ναού που αξίζει να δει κάποιος αφού ανακαινίσθηκε και συντηρήθηκε εκ βάθρων από μια οικογένεια μουσουλμάνων ελαιοχρωματιστών.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας ενώ μετά θα μοιρασθεί νηστίσιμο κουρμπάνι. Άυριο το βράδυ δεν πρέπει κανείς να χάσει στην μουσικοθεατρική παράσταση ενίσχυσης του γηροκομείου στο Αμφιθέατρο του Δ’ΣΣ στις 8 το βράδυ.

       

 

Σχετικά Άρθρα