Γενική

Εντυπωσιακή συγκέντρωση στο κέντρο του Ευλάλου

Ενθουσιασμός επικρατεί στο «στρατόπεδο» Μίχογλου



Με τις λέξεις «Φτάνει Πια» ο υποψήφιος δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ. Πάνω από 2000 άτομα παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση στην πλατεία Ευλάλου όπου μίλησε ο Θωμάς Μίχογλου για το προεκλογικό πρόγραμμα για τον Δήμο Τοπείρου. Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής αρχής και τόνισε ότι θέλει δουλειά και έργα για να πάει ο δήμος μπροστά με διαφάνεια.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέκος Κοντός, η πολιτευτής Ξάνθης κ. Γεωργία Ανδρέου, ο δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Ζλάτκος, πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε η παρουσίαση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή».

Ακολουθεί η ομιλία του Θωμά Μίχογλου:

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή σας παρουσία στο εκλογικό μας κέντρο. Από εδώ σήμερα ξεκινάμε ένα ταξίδι που είμαι σίγουρος ότι δεν θα τελειώσει με τις εκλογές του Νοεμβρίου. Έναν αγώνα που θα κρατήσει μέχρι να δούμε αυτόν τον τόπο να παίρνει την μορφή που του αξίζει.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ξεκινάμε ένα ταξίδι πρόκληση που με χαρά επεδίωξα να αντιμετωπίσω, κινούμενος αποκλειστικά από την αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα.

Μπαίνω σ΄ αυτόν τον αγώνα με διάθεση να προσφέρω για τον τόπο που επιλέξαμε να ζούμε, να κάνουμε οικογένεια.

Για τον τόπο που επιλέξαμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας και είναι στο χέρι μας να γίνει ο τόπος που θα επιλέξουν να ζήσουν και να κάνουν οικογένειες και τα παιδιά μας.

Ο αγώνας αυτός θα είναι μια αναμέτρηση που είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και με την δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση θα τον κερδίσουμε

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Η χώρα μας αυτοδιοικητικά αλλάζει με τον Καλλικράτη. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι δύσκολο εγχείρημα και γίνεται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει την χειρότερη θεσμική και οικονομική κρίση από την μεταπολίτευση.

Καλούμαστε λοιπόν, ως δημότες, να αναλάβουμε την ευθύνη τόσο με την συμμετοχή μας, όσο και με τις επιλογές μας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ευθύνη όχι μόνο να αλλάξουμε τους ανθρώπους που διοικούν τον Δήμο, αλλά να επιλέξουμε συμπολίτες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της πρωτόγνωρης αυτής αλλαγής.

Καλούμαστε ως ενεργοί δημότες να εμπιστευτούμε την διοίκηση του Δήμου σε ανθρώπους που θα αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα Καλλικράτης για την ανάπτυξη του τόπου.

Που θα μπορούν να συνδέσουν το αστικό διαμέρισμα των Τοξοτών, με τον πλούσιο σε γεωργία και κτηνοτροφία κάμπο, τα όμορφα και παραθαλάσσια Μάγγανα, Εράσμιο και Δασοχώρι, με την κομβική για εμάς Εξοχή και Μέλισσα.

Ο Δήμος μας έχει πλεονεκτήματα που θα τα ζήλευαν πολλοί άλλοι Καλλικρατικοί Δήμου της χώρας μας.

Με το Νέστο στα σύνορά μας, πραγματικά πηγή ζωής και ανάπτυξης, με το Κέντρο του Δήμου και τα μειονοτικά χωριά, θύλακες εμπορικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Με την Εγνατία και τη γραμμή του φυσικού αερίου να περνά από το Κέντρο του Δήμου.

Με τις πιο όμορφες παραλίες και τους πιο παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς.

Τι έφταιξε όλα αυτά τα χρόνια και δεν πήγε ο Δήμος Μπροστά;

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Το μεγάλο ερώτημα αυτών των εκλογών είναι το σε ποιους θα εμπιστευτούμε το τιμόνι του Δήμου μας.

Όχι πάντως σε αυτούς που ενώ ευαγγελίζονται μια νέα εποχή, έχουν μείνει στα χρόνια που διοικούσαν την Κοινότητά τους.

Το όνομα του συνδυασμού μας > είναι ήδη γνωστό.

Δημοτική αλλαγή, γιατί το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στην νεολαία μας, στους ανθρώπους με σύγχρονη αντίληψη που αρνούνται να ενσωματωθούν σε απαρχαιομένες σκέψεις, που αρνούνται να ενσωματωθούν στους ανθρώπους του κατεστημένου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Γιατί επιβάλλεται ο σεβασμός στον συνταξιούχο, στον απόμαχο άνθρωπο που προσδοκά εύκολες ημέρες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Γιατί το οφείλουμε στις παραδόσεις και την ιστορικότητα αυτής της περιοχής, στους συμπολίτες μας που αναζητούν συμμετοχή, δίκαιη αντιμετώπιση, ίση ανάπτυξη και βελτίωση ζωής σε κάθε οικισμό του Δήμου μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Γιατί το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν, γιατί σ΄ αυτές πρέπει να παραδώσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, έναν τόπο που θα αξίζει να ζει κάποιος στο μέλλον.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Γιατί πάνω απ΄ όλα το οφείλουμε στους εαυτούς μας

Γιατί η κοινωνία πρέπει να εξελίσσεται.

Στο κάλεσμα που απευθύνουμε σήμερα, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλους τους συνδημότες μας, με σημαία μας την ισονομία και ισοπολιτεία, με ήθος, συνέπεια, εντιμότητα και διαφάνεια.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

Χρειάζεται ένα σχέδιο πνοής για έναν σύγχρονο Δήμο.

Ένα σχέδιο που θα είναι καρπός μιας συμμετοχικής κοινωνίας, που οφείλει να συμβάλει με τις ιδέες της στην οργάνωση ενός σύγχρονου Δήμου.

Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε απόλυτα ότι ο σχεδιασμός πρέπει να είναι μια συνεχής ζωντανή προσπάθεια που δεν τελειώνει με την συγγραφή ενός προγράμματος.

Αλλά θα είναι ένα ζωντανό δημιούργημα της κοινωνίας που θα εκτιμά κάθε στιγμή τις ανάγκες και τις δυνατότητες των χωριών μας.

Ήδη έχετε στα χέρια σας το φυλλάδιο του προγράμματός μας. Διαβάζοντάς το θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων που αποτυπώνει τη συνισταμένη της κοινής σκέψης της κοινωνίας μας. Μελετείστε το και συγκρίνετέ το με το πρόγραμμα του κ. Χατζηευαγγέλου.

Δείτε τις διαφορές ανάμεσα σε μια στείρα και κατεστημένη σκέψη και σ΄ ένα ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο πρόγραμμα ανάπτυξης, όπως το δικό μας.

Ένας προγραμματικός λόγος δεν είναι πεδίο πλειοδοσίας κ. Χατζηευαγγέλου. Γιατί δεν φτάνει μόνο να θέλεις, πρέπει και να μπορείς. Και εσείς έχετε αποδείξει εδώ και 12 χρόνια, ότι ούτε θέλετε, ούτε ξέρετε, αλλά ούτε και μπορείτε.

Εμείς φίλες και φίλοι, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε ότι είναι ωφέλιμο για την κοινωνία. Αλλά είμαστε και έτοιμοι να καταργήσουμε και να ανατρέψουμε όλα τα ακώς κείμενα της παρούσας διοίκησης του Δήμου.

Ο δικός μας προγραμματικός λόγος πηγάζει μέσα από τη βαθειά γνώση των νέων δεδομένων του προγράμματος Καλλικράτης. Των απαιτήσεων της μεταρρύθμισης, την κατανόηση του συγκεκριμένου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μεγάλων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια από την έλλειψη ανάπτυξης στον Δήμο μας.

Ενώ τώρα θα έπρεπε να μιλάμε για προγράμματα τα οποία θα άνοιγαν δρόμους ανάπτυξης και δουλειάς, εμείς πρέπει να βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα έργα στοιχειωδών υποδομών που δεν έχουν γίνει εδώ και 12 χρόνια.

Αφού λοιπόν, εγώ, οι συνεργάτες μου και ο συνδυασμός μου, καταγράψαμε τα προβλήματα του κάθε οικισμού ξεχωριστά και όλου του Δήμου συνολικά, τα ιεραρχήσαμε και καταλήξαμε ότι στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι αυτά που θα αναφέρω ευθύς αμέσως, για τα οποία ως η αυριανή δημοτική αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να επέμβουμε άμεσα:

Βελτιώνουμε την δημοτική και αγροτική οδοποιία. Όχι πια λίμνες και λάσπες στους δρόμους, στις πλατείες και στις παιδικές χαρές.

Αναβαθμίζουμε τα αγροτικά ιατρεία και την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, καθώς και την εν γένει υγεία και πρόνοια.

Αντικαθιστούμε τα δίκτυα ύδρευσης και κατασκευάζουμε σύγχρονους υδατόπυργους. Δώδεκα χρόνια υπόσχονται υδατόπυργο στον Κύρνο και στην Ηλιόπετρα.

Ε…. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Επεκτείνουμε το σχέδιο πόλεως των οικισμών του Δήμου.

Στηρίζουμε το αγροτικό-κτηνοτροφικό εισόδημα με τη σύσταση και λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης. Προωθούμε προγράμματα εγκατάστασης νέων αγροτών, έργα βελτίωσης βοσκοτόπων και δημιουργία κτηνοτροφικών ζωνών, νέες καλλιέργειες, για βιολογικές καλλιέργειες, για καλλιέργειες παραγωγής βιοκαυσίμων (ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ) κ.λ.π.

Στηρίζουμε το εισόδημα με την προώθηση του αγροτουρισμού, του οικοτουρισμού και εν γένει του εναλλακτικού τουρισμού, μέσω της ανάδειξης του Δέλτα, των Τεμπών του Νέστου και των ορεινών οικισμών του Δήμου.

Αναπλάθουμε τις παραλίες, με έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να έχουν κι αυτά πρόσβαση στην θάλασσα, προκειμένου να «πάρουμε» πίσω τις «γαλάζιες σημαίες» που χάσαμε.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τους πολιτιστικούς-μορφωτικούς συλλόγους επί της ουσίας.

Στηρίζουμε τους αθλητικούς συλλόγους και ιδρύουμε «Ακαδημία Αθλοπαιδιών» για την ανάδειξη και προώθηση νέων αθλητών (για το ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πάλη, στίβος κ.λ.π.).

(Ξέρετε την αγάπη και την ευαισθησία που έχω στον αθλητισμό).

Αξιοποιούμε όλα τα προγράμματα για την τρίτη ηλικία.

Δημιουργούμε νέα ΚΑΠΗ και τα λειτουργούμε με την πραγματική τους ιδιότητα και όχι μόνο σαν χώρο αναψυχής, με συνεχή παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού, προχωρώντας στην έκδοση Κάρτας υγείας σε όλους.

Ενισχύουμε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλο για τις ιδιομορφίες του Δήμου μας (γλωσσικές και κοινωνικές).

Δημιουργούμε Κέντρο Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ

Καθιερώνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, ενσωματώνοντας τις προτάσεις τους στο σχεδιασμό διοίκησης του Δήμου, με την άμεση εκπροσώπησή τους σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές του Δήμου.

Ιδρύουμε άμεσα νέο φορέα υποστήριξης κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας και ιδέας των νέων, παρέχοντάς τους πληροφορίες και βοήθεια για όλα (σχεδιασμός, παραχωρήσεις, έρευνα αγοράς και διάθεσης προϊόντων, συμμετοχή με έξοδα του Δήμου σε έκθέσεις, σεμινάρια κ.λ.π.).

Συστήνουμε γραφείο έρευνας της αγοράς εργασίας και καταγραφή των ανέργων του Δήμου μας.

Καταγράφουμε ΑΜΕΣΑ όλες τις ανάγκες σε σχολεία, τεμένη, νεκροταφεία και ναούς, ιεραρχούμε τα προβλήματα και προχωρούμε σύντομα σε αποκαταστάσεις, συντηρήσεις, καθαρισμούς και περιφράξεις.

Είναι απαράδεκτη η εικόνα προβάτων μέσα σε νεκροταφεία.

Είναι άμεση και σε απόλυτη προτεραιότητα η καθαριότητα στον Δήμο.

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση και δεν τιμά κανέναν μας η εικόνα της πρωτεύουσας του Δήμου στην κατάσταση που την βλέπετε. Μόνο πρωτεύουσα δεν θυμίζει.

ΕΛΕΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Φτάνουν οι δικαιολογίες ότι τους φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν τους δίνουν λεφτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ικανοί να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν.

Κανείς δεν θα σου χαρίσει τίποτα και κανείς δεν θα σου δώσει να φας.

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΧΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΜΙΑ Η ΚΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΚΡΙΣΗ

Η κρίση ξέσπασε το 2010 και όχι το 1998.

Φτάνουν πια οι δικαιολογίες ότι η αντιπολίτευση έλεγε όχι στα έργα. Η αλήθεια είναι ότι λέγαμε όχι στις απευθείας και χωρίς διαγωνισμό αναθέσεις των έργων. Όταν ένα έργο δίνεται με διαγωνισμό και διαφάνεια και πιο φθηνά στοιχίζει στον Δήμο και πιο αυστηρή επίβλεψη μπορείς να έχεις στον εργολάβο για καλύτερη ποιότητα.

ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Για μένα και τους συνεργάτες μου αποτελεί ύψιστη αρχή και απαράβατη δέσμευση η διαφάνεια διοίκησης του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ

Ετήσιος έλεγχος του πόθεν έσχες του Δημάρχου, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού μας, όπως επίσης και όλων των προϊσταμένων των οργανισμών διοίκησης του Δήμου και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Φίλες και φίλοι.

Βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια έναν αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στα όρια του φασισμού. Με ανίερες συμμαχίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κατάφερνε πάντα ο κ. Χατζηευαγγέλου να αποκλείει μονίμως την αντιπολίτευση από την εκπροσώπησή της στη διοίκηση του Δήμου. Και όλοι ξέρετε τι εννοώ. Η κοινωνία μας είναι πολύ μικροί για να κρυφτούν κάποιοι.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

Γι΄ αυτό προχωρούμε άμεσα στην έκδοση κάρτας δημότη, με την οποία θα μπορεί να προμηθεύεται πιστοποιητικά από τα δημοτικά ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών.

Δημιουργούμε το «Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης», για την άμεση ανακούφιση δεινοπαθούντων συμπολιτών μας.

Προχωρούμε ΑΜΕΣΑ στον εκσυγχρονισμό του δικτύου περισυλλογής απορριμμάτων και ξεκινούμε δυναμικά καμπάνια ενημέρωσης για τη διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων στην βάση.

Επενδύουμε στην ενημέρωση και επιβράβευση δράσεων με σκοπό τον περιορισμό και την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων.

Πριμοδοτούμε μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα και με την βοήθεια του Δήμου, επιχειρήσεις για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Αξιοποιούμε τα δημοτικά κτίρια για διάφορες εκδηλώσεις.

Συνδημότισσα συνδημότη.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.

Θα έχουμε την δυνατότητα εγώ, οι συνεργάτες μου κι όλοι εσείς, να μιλάμε όχι μόνο τώρα, αλλά όλα τα χρόνια που θα είμαι ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Δεν λέμε ότι είμαστε οι θεοί της πολιτικής. Άλλοι αυτοπροσδιορίζονται έτσι λέγοντας ότι μόνο αυτοί μπορούν.

Εμείς λέμε ότι χωρίς γερές βάσεις τίποτα δεν μπορείς να κτίσεις.

Ότι δεν φτάνει το όραμα και τα μεγάλα λόγια. Θέλει και δουλειά, θέλει ορθή κρίση για τις προτεραιότητες, θέλει ετοιμότητα για τις ανάγκες και πάνω απ΄ όλα αντανακλαστικά και ευελιξία.

Από εμάς δεν θα ακούσετε ότι φταίνε οι κυβερνήσεις ή η οικονομική κρίση.

Ούτε περιμένουμε ευχαριστώ από εσάς επειδή το χωριό σας θα είναι καθαρό, οι λάμπες θα ανάβουν και τα παιδιά σας θα παίζουν με ασφάλεια στις παιδικές χαρές.

Εμείς σαν αυριανή δημοτική αρχή θέλουμε από εσάς τους δημότες να μας βοηθήσετε βάζοντας όλοι το λιθαράκι τους, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και δίνοντάς μας ιδέες για την ανάπτυξη του τόπου.

Και εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά σας, ακούγοντας όλους σας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μπορέσουμε στο τέλος της τετραετίας να σας κοιτάξουμε ξανά στα μάτια.

Και αυτό αποτελεί δέσμευση.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με όραμα για δημιουργία και αλλαγή στον τόπο μας, με υπευθυνότητα, συνέπεια, ήθος και διαφάνεια.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη νίκη που θα φέρει τη δημοτική αλλαγή στον Δήμο μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ

Σχετικά Άρθρα