Γενική

Ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη Δημοκρατία και την Ενημέρωση στο Μονοπάτι της Ζωής

Ομιλητής και ο εκδότης μας Σ. Καρυπίδης

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα και μακρά συζήτηση στο Μονοπάτι της Ζωής, κύλησε η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων Γιορτές Κόσυνθου 2013 που διοργάνωσε το Δίκτυο Λόγου και Πράξης.
Η εκδήλωση με θέμα Δημοκρατία και Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μονοπάτι της Ζωής. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα και στο σκοπό που έχει, σε μια εποχή που επηρρεάζεται από το «μαύρο» στην ΕΡΤ και στον πολιτισμό, που κυριαρχεί από τις 11 Ιουνίου στην πραγματικότητα.
Στο κοινό μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντώνης Καρανδεινός, ο εργασιακός εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τηλέμαχος Αρναούτογλου, ο ιδιοκτήτης και εκδότης της XanthiNews Σταύρος Καρυπίδης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, Καθηγητής Γ. Κολλάρος, ο συγγραφέας Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο ποιητής Γιώργος Κωτούλας ενώ με εισήγηση που διάβασε η Μαρία Μουσοπούλου, παρενέβη ο δικηγόρος Νίκος Σερκγενλίδης.
Η συμμετοχή του κοινού ήταν αρκετά ζωντανή καθώς το θέμα της δημοκρατίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας, όπως αυτή προκύπτει από την ποιότητα της ενημέρωσης και το ζήτημα που έχει προκύψει στην ΕΡΤ, απασχολεί το κοινό και πλήττει τις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Οι Γιορτές Κοσύνθου 2013 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με μια βραδιά Μάνου Χατζιδάκη, στην οποία «έπαιξε» μουσική ο Βασίλης Μπουζούρης, ενώ όπως ανέφερε ο Θανάσης Μουσόπουλος, στο Δίκτυο θα υπάρξουν αρκετές εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Σχετικά Άρθρα