slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ενδιαφέρουσα ημερίδα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στο 2ο ΓΕΛ | Το πρόγραμμα

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ξάνθης (Κ.Ε.Σ.Υ.) σε συνεργασία με το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Γνωρίζω Σχολές και Επαγγέλματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σκοπός της ημερίδας είναι η έγκαιρη, έγκυρη και διεξοδική ενημέρωση σχετικά με πολλές επιστήμες και επαγγέλματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως του υποψηφίους της Γ’ Λυκείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 13/4/2019 και ώρες 5:00μμ – 7:30μμ.

Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι οι αίθουσες διδασκαλίας του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης (Τζαβέλα 10).

Περίπου εικοσιπέντε (25) διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες θα παρουσιάσουν παράλληλα, μέσα σε ένα εικοσάλεπτο υπό την μορφή διάλεξης, εικοσιπέντε (25) διαφορετικές επιστήμες και επαγγέλματα και πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο των σπουδών και τις κατευθύνσεις, τις επαγγελματικές επιλογές και τις προοπτικές των συγκεκριμένων κλάδων στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας. Οι εισηγητές επιστήμονες-επαγγελματίες σε ξεχωριστές αίθουσες (διαθέτουν εξοπλισμό παρουσίασης) θα δώσουν τρεις (3) διαλέξεις συνολικά. Η κάθε διάλεξη περιλαμβάνει 20 λεπτά εισήγησης και 20 λεπτά ερωτήσεις και συζήτηση, ώστε οι μαθητές/τριες να μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι τρεις διαφορετικές επιστήμες του ενδιαφέροντός τους κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Σχετικά Άρθρα