Τελευταία Νέα

Εκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 16 Νοεμβρίου – Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ!

Επιμέλεια- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Οι Αρχιερείς καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αφουγκράζονται την αγωνία των 9.200 κληρικών και των οικογενειών τους.
Υπήρξε ή δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού;

Ο κ. Τσίπρας στο χτεσινό δελτίο του Alpha μίλησε ανοιχτά για επίτευξη συμφωνίας γνωστοποιώντας ότι στις θέσεις των 9.200 κληρικών που θα βγουν εκτός δημοσίου ταμείου θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός αγνόησε εντελώς την Ιεραρχία και τους 82 Ιεράρχες που δηλώνουν άγνοια για όσα διαδραματίστηκαν!

Εντέλει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου θα συζητηθεί η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε πριν λίγο και αναφέρει:

Συνέρχεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα). Κατά την διάρκειά της ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυ τής.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το προσύμφωνο της συνεργασίας, οι αντιδράσεις ήταν έντονες από το χώρο των Κληρικών που αναμένουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για τη μισθοδοσία.

Αλλά και Ιεράρχες εξέφρασαν έκπληξη και ερωτηματικά για τις αστραπιαίες κινήσεις, για τις οποίες πολύ δε γνώριζαν λεπτομέρειες.

Αναμένονται τοποθετήσεις επί του θέματος από τους Μητροπολίτες και οι πιστοί περιμένουν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα