Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εκκλησιασμός στον ι.ν. Αγ. Κυριακής στη ΜΥΚΗ Ξάνθης για τους απόστρατους αξιωματικούς της Ξάνθης

eaas mykh (6) eaas mykh eaas mykh (1) eaas mykh (2) eaas mykh (3) eaas mykh (4) eaas mykh (5)

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ΕΑΑΣ Ξάνθης τελέστηκε στις 17 Μαϊ .2015, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’ Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια 2015’’, η Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίας. Κυριακής και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη ΜΥΚΗ. Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Συλλόγου, Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», ο οποίος μίσθωσε και λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του, όπως και άλλων επιθυμούντων.

Ιερούργησε ο Πατέρας Γεώργιος Σπάρταλης και χορός 5 ψαλτών, που προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευχαρίστησαν το εκκλησίασμα με τις ψαλμωδίες τους.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 120 άτομα, που γέμισαν το εκκλησάκι όπως και το υπαίθριο στέγαστρο. Η μεταφορά έγινε με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα, που προσήλθαν από την Ξάνθη, τις γειτονικές περιοχές, αλλά και από Αλεξανδρούπολη, μέχρι και από Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, για να εκκλησιαστούν. Μεταξύ αυτών εκκλησιάστηκε και Στρ. προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής.

Μετά τον εκκλησιασμό, ο ‘’ανάδοχος’’ Σύλλογος, παρέθεσε δωρεάν καφέ και άλλα εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα, στο καφενείο του χωριού, συμβάλλοντας έτσι και στην τοπική μικροοικονομία.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Εφραιμίδη,  στο ΔΣ  και στα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, για την άρτια διοργάνωση και υποδοχή του εκκλησιάσματος, όπως και  σε όσους/ες προσήλθαν, αλλά και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Αλεξανδρούπολης, όπως και στην Οικογένεια που προσήλθε από το Λαγκαδά.

Σχετικά Άρθρα