slider Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα

Εκδήλωση στην Μάνδρα Ξάνθης: “η Βουλγαρική Κατοχή στην περιοχή της Ξάνθης την περίοδο 1941-1944”

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας πραγματοποιεί μια εκδήλωση το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 με θέμα “η Βουλγαρική Κατοχή στην περιοχή της Ξάνθης την περίοδο 1941-1944”. Θα μιλήσουν σχετικά με το θέμα οι Νικόλαος Ιωσηφίδης, Αναστάσιος Τεφρωνίδης και ο Παναγιώτης Μπαρδάκης.

Ταυτόγχρονα θα πραγματοποιηθεί έκθεση σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν. Ξάνθης με έγγραφα της Κοινότητας Μάνδρας που αφορούν την καταγραφή ζημιών πολέμου αλλά και την πορεία της Κοινότητας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Η έκθεση πλαισιώνεται με φωτογραφικό υλικό της περιόδου από την πόλη της Ξάνθης. Σκοπός μας είναι να διασωθεί ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας και μνήμης αλλά και να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό άγνωστες πτυχές της όπως π.χ. τα Ντουρντουβάκια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας, έργο το οποίο ανέλαβε εξ’ολοκλήρου ο Σύλλογος  και ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό με εθελοντική και προσωπική εργασία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου αλλά υπάρχει πρόθεση παράτασης της ημερομηνίας σε περίπτωση που θελήσει κάποιο σχολείο ή σύλλογος να την επισκεφθεί. Είναι ανοιχτή στο κοινό τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 17:00-20:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως.

Σχετικά Άρθρα