slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Εκδήλωση στην Αθήνα από το ΥΜΑΘ για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ξεκινά τις επετειακές δράσεις από την Αθήνα.

Στο πλαίσιο του “Money Show”, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20.00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel” (αίθουσα “Μυκήναι”), το Διοικητήριο διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ, αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής κ. Άγγελο Συρίγο. Θέμα της ομιλίας του θα είναι: “Η προσπάθεια για την ενσωμάτωση της Θράκης δεν ήταν περίπατος”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Συρίγος θα αναφερθεί στους διπλωματικούς αγώνες του ελληνικού κράτους για την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, διαφωτίζοντας και υπενθυμίζοντας πτυχές των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στη διεύρυνση του ελληνικού κράτους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον πολιτισμό και στη διατήρηση της παράδοσης οι ερμηνευτές Χρόνης Αηδονίδης και Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, καθώς και η μνήμη της Εριέττας Χαμηλοθώρη-Καραγιάννη, αείμνηστη προέδρου του δυναμικού συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας, η οποία απεβίωσε πρόσφατα.

Σε δήλωσή του για την εκδήλωση της Παρασκευής, ο κ. Καράογλου εξήγησε πως: “Συνεπές στη δέσμευση που έχει αναλάβει για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ξεκινάει από την Αθήνα τη συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους Θρακιώτες που κατοικούν μακριά από τη γενέθλια γη, διότι η  Ελλάδα ξεκινά από τη Θράκη και δεν τελειώνει εκεί. Η συμπλήρωση ενός αιώνα από την ενσωμάτωση της Θράκης σηματοδοτεί την αρχή της ανάκαμψής της”.

Σχετικά Άρθρα