slider Τελευταία Νέα

Εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε η ΚΝΕ στην Ξάνθη

Εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε  η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ στην Ξάνθη την Πέμπτη 15 Νοέμβρη στις 20.30, στην αίθουσα Α (ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνείο).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο της Οργάνωσης με το χρονικό του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης. Ακολούθησε ομιλία από τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε πως τα συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» που γράφτηκαν τότε στις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα, μιας και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Επιπλέον, απήυθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος θυμίζοντας και το φετινό σύνθημα της Οργάνωσης για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου «Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία… Έλα να την γράψουμε μαζί».  

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία της πάλης κατά της επταετούς φασιστικής δικτατορίας. Η εκδήλωση έκλεισε με την προσωπική μαρτυρία του Γιώργου Κολλάρου, προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης, για τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73.

Σχετικά Άρθρα