Γενική

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ «Χρυσές» ευκαιρίες

Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε, αλλά… δεν τελείωσε. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες παίκτες σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να έχουν θέση σε ένα αξιόλογο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχουν.

Γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι δέκα μέρες που απομένουν μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε και λήγει στις περισσότερες χώρες η προθεσμία για απόκτηση ελεύθερου ποδοσφαιριστή.
Στην Ελλάδα, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Σεπτεμβρίου. Μην περιμένετε, βέβαια, τίποτα εντυπωσιακό, αφού ελάχιστα πορτοφόλια της ημεδαπής Super League έχουν δυνατότητες για καλές αγορές. Ευκαιρίες, ωστόσο, υπάρχουν και ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλές προσθήκες για κάποιες ελληνικές ομάδες.
Δεν μιλάμε, βέβαια, ούτε για τον Μίκαελ Μπάλακ ούτε για τον Τζιανλούκα Τζαμπρότα. Ο Γερμανός έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Ιταλός από τη Μίλαν, αλλά μη νομίζετε ότι… ξέμειναν επειδή δεν τους ήθελε κανείς.
Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ανάγκη πια από λεφτά και που θα επιλέξουν αυστηρά τον επόμενο σταθμό τους, ακόμα και αν χρειαστεί να… ιδιωτεύσουν για λίγο καιρό ακόμα. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Νορβηγός επιθετικός Τζον Κάριου που μόνον ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καλύψει ένα συμβόλαιό του στην Ελλάδα.
«Χρυσές» ευκαιρίες (pics)
Απλησίαστος για τα ελληνικά δεδομένα θα ήταν και ο Ρόιστον Ντρέντε. Ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία είχε δοθεί πέρυσι δανεικός στην Εβερτον, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχει ομάδα.
Ο Χάρι Κιούελ
Και δεν μιλάμε για κανέναν 30άρη ή 35άρη όπως οι παραπάνω, αλλά για ένα παλικάρι 25 ετών που και θέλει και μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο. Ελεύθερος έμεινε από τη Βέρντερ και ο 32χρονος Γερμανός μέσος Τιμ Μπορόβσκι που θα ήταν επίσης πολυτέλεια για το.. φτωχό πρωτάθλημά μας.
Χωρίς ομάδα αυτή την εποχή αλλά, επίσης, ακριβοί είναι και παίκτες με πολύ καλό όνομα διεθνώς όπως:
ο Ιταλός αμυντικός Φάμπιο Γκρόσο που έφυγε από τη Γιουβέντους.
ο 25χρονος Πολωνός πρώην αμυντικός της Βέρντερ Σεμπάστιαν Μπένις, βασικός με την εθνική του στο πρόσφατο Euro.
o Αυστραλός Χάρι Κιούελ που πέρυσι έπαιζε σε ομάδα της πατρίδας του.
ο Γερμανός αμυντικός χαφ Τόμας Χιτσλσμπέργκερ που έφυγε από τη Βόλφσμπουργκ.
ο Γάλλος επιθετικός Σιναμά Πονγκόλ που δεν ανήκει πια στη Σπόρτινγκ.
ο Ιταλός μέσος Μάρκο Μαρκιόνι που έπαιζε στη Φιορεντίνα.
οι Αγγλοι Εμιλ Χέσκι και Νάιτζελ Ρίο Κόκερ που έφυγαν από Αστον Βίλα και Μπόλτον αντίστοιχα.
ο Γάλλος Εντουάρντ Σισέ που δεν ανήκει πια στην Οσέρ, όπως και ο 35χρονος συμπατριώτης του αμυντικός Μικαέλ Σιλβέστρ με «ένσημα» σε Ρεν, Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ και Βέρντερ.
Αρκετές και προσιτές λύσεις
Αν τυχόν διαβάσατε ονόματα που σας… ζάλισαν στην άλλη σελίδα, χαλαρώστε. Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές σε ελεύθερους παίκτες που δεν θα κόστιζαν ένα ολόκληρο… μπάτζετ. Και πάλι, όμως, το πολύ δύο ελληνικές ΠΑΕ θα μπορούσαν να τους φέρουν.
Ο Δανός αμυντικός Περ Κρόλντρουπ που αποδεσμεύθηκε από τη Φιορεντίνα θα μπορούσε να είναι μια τέτοια περίπτωση. Ομοίως και ο Ισραηλινός ομόλογός του Ταλ Μπεν Χαΐμ με τη μεγάλη θητεία στην Αγγλία (Μπόλτον, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Σάντερλαντ, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ) που είναι επίσης… άνεργος. Από την Πόρτσμουθ αποδεσμεύθηκε πρόσφατα και ο 36χρονος Νιγηριανός επιθετικός Νουάνκο Κανού.
Στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Γουέστ Μπρομ έπαιζε ο 29χρονος Καμερουνέζος επιθετικός μέσος Σόμεν Τσόγι. Χρόνια στην Αγγλία (Γουέστ Χαμ και Ντονκάστερ) ήταν και ο Ζαϊρινός αμυντικός Χεριτά Ιλούνγκα, επίσης χωρίς ομάδα. Αποδεσμεύθηκε από την Ντονκάστερ μαζί με τον στόπερ Πασκάλ Τσιμποντά που έχει παίξει και σε Χάβρη, Μπαστιά Γουίγκαν, Τότεναμ, Σάντερλαντ, Μπλάκμπερν, ΚΠΡ.
Η Φράιμπουργκ άφησε ελεύθερο τον 30χρονο Γερμανό δεξιό μπακ Αντρέας Χίνκελ και τον πασίγνωστο από την καριέρα του σε Αμβούργο, Μπάγερν (κυρίως εκεί) και Γιουβέντους Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ενώ χωρίς ομάδα, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Λιλ, είναι και ο Πολωνός επιθετικός Ιρενέους Γέλεν.
Καλές περιπτώσεις επιθετικών θα ήταν ο Νιγηριανός επιθετικός Τζούλιους Αγκαχόουα και ο Ολλανδός Ρομέο Καστελέν, ενώ διαθέσιμος και πάντα ενδιαφέρων ως προοπτική ενίσχυσης είναι και ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος Σαλίφ Ντιαό που έφυγε από τη Στόουκ. Παραδόξως, ελεύθερος έχει μείνει και ο 25χρονος Βέλγος δεξιός οπισθοφύλακας Αντονι Βάντεν Μπόρε (Αντερλεχτ, Φιορεντίνα, Τζένοα, Πόρτσμουθ, Γκενκ).

Σχετικά Άρθρα